RCI Leasing a depus singura ofertă pentru furnizarea a 132 autoturisme către Poşta Română

 RCI Leasing România IFN a depus singura ofertă pentru furnizarea în leasing financiar a 132 autovehicule către Poşta Română, valoarea contractului fiind estimată la 1,62 milioane de euro (TVA inclusă) pentru trei ani.
Economica.net - lun, 28 oct. 2013, 12:22
RCI Leasing a depus singura ofertă pentru furnizarea a 132 autoturisme către Poşta Română

Oferta a fost depusă împreună cu RCI Broker de Asigurare (subcontractant) şi RCI Finanţare România (asociat).

„Autovehiculele vor fi achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013 – RABLA, prin contractarea unei finanţări de tip leasing financiar pentru o perioadă de 36 luni, cu dobândă fixă şi utilizând drept avans prima de casare în valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predării spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adăuga servicii de întreţinere pe întreaga perioadă de leasing (pentru o limită de 100.000 kilometri, precum şi servicii de asigurare CASCO pentru 36 luni şi servicii de asigurare RCA pentru 12 luni”, se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

La finele perioadei de leasing, Poşta Română îşi va exercita dreptul de opţiune în sensul dobândirii dreptului de proprietate asupra obiectelor în leasing.

Autovehiculele vor fi achiziţionate din surse proprii ale operatorului naţional poştal.

Într-o altă licitaţie a Poştei Române, RCI Leasing România IFN a fost sigurul ofertant pentru furnizarea în leasing financiar a 35 autoutilitare, valoarea contractului fiind estimată la 480.500 euro (TVA inclusă) pentru trei ani.

În prima jumătate a acestui an, operatorul naţional poştala organizat două licitaţii pentru achiziţionarea în leasing financiar a unui număr de 732 autovehicule.

Prima licitaţie a fost câştigată de Porsche România, care s-a angazat să furnizeze operatorului poştal 607 autovehicule, contractul fiind încheiat pentru suma de 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

A doua licitaţie a vizat cumpărarea în leasing financiar a unui număr de 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane de euro, cu TVA, în următorii trei ani.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 9 aprilie, dată până la care s-au înscris societăţile Operational Finop Leasing şi RCI Leasing.

Licitaţia a fost anulată în luna iulie, conform datelor www.e-licitatie.ro, motivul fiind „abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi poştale, dintre care 1.100 informatizate, şi aproximativ 28.500 de angajaţi.

Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Te-ar mai putea interesa și
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o......
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...