1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

RCI Leasing a depus singura ofertă pentru furnizarea a 132 autoturisme către Poşta Română

 RCI Leasing România IFN a depus singura ofertă pentru furnizarea în leasing financiar a 132 autovehicule către Poşta Română, valoarea contractului fiind estimată la 1,62 milioane de euro (TVA inclusă) pentru trei ani.

28 oct, 2013 | Mediafax

Oferta a fost depusă împreună cu RCI Broker de Asigurare (subcontractant) şi RCI Finanţare România (asociat).

"Autovehiculele vor fi achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013 - RABLA, prin contractarea unei finanţări de tip leasing financiar pentru o perioadă de 36 luni, cu dobândă fixă şi utilizând drept avans prima de casare în valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predării spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adăuga servicii de întreţinere pe întreaga perioadă de leasing (pentru o limită de 100.000 kilometri, precum şi servicii de asigurare CASCO pentru 36 luni şi servicii de asigurare RCA pentru 12 luni", se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

La finele perioadei de leasing, Poşta Română îşi va exercita dreptul de opţiune în sensul dobândirii dreptului de proprietate asupra obiectelor în leasing.

Autovehiculele vor fi achiziţionate din surse proprii ale operatorului naţional poştal.

Într-o altă licitaţie a Poştei Române, RCI Leasing România IFN a fost sigurul ofertant pentru furnizarea în leasing financiar a 35 autoutilitare, valoarea contractului fiind estimată la 480.500 euro (TVA inclusă) pentru trei ani.

În prima jumătate a acestui an, operatorul naţional poştala organizat două licitaţii pentru achiziţionarea în leasing financiar a unui număr de 732 autovehicule.

Prima licitaţie a fost câştigată de Porsche România, care s-a angazat să furnizeze operatorului poştal 607 autovehicule, contractul fiind încheiat pentru suma de 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

A doua licitaţie a vizat cumpărarea în leasing financiar a unui număr de 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane de euro, cu TVA, în următorii trei ani.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 9 aprilie, dată până la care s-au înscris societăţile Operational Finop Leasing şi RCI Leasing.

Licitaţia a fost anulată în luna iulie, conform datelor www.e-licitatie.ro, motivul fiind "abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului".

Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi poştale, dintre care 1.100 informatizate, şi aproximativ 28.500 de angajaţi.

Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO