RCI Leasing va furniza Poştei Române 132 de autoturisme. Valoarea contractului – 1,5 milioane euro

 RCI Leasing România IFN va furniza Poştei Române 132 de autovehicule, în baza unui contract de leasing financiar în valoare de 1,5 milioane euro, cu TVA inclusă, pentru trei ani.
Economica.net - mar, 03 dec. 2013, 10:50
RCI Leasing va furniza Poştei Române 132 de autoturisme. Valoarea contractului - 1,5 milioane euro

Prin anunţul de participare, valoarea licitaţiei a fost estimată la 1,62 milioane de euro (TVA inclusă).

Câştigătorul licitaţiei a depus oferta alături de RCI Broker de Asigurare (subcontractant) şi RCI Finanţare România (asociat).

RCI Leasing, filială a RCI Banque, divizia financiară a grupului Renault, a fost singurul ofertant în cadrul licitaţiei, iar contractul a fost atribuit la 29 noiembrie.

„Autovehiculele vor fi achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013 – RABLA, prin contractarea unei finanţări de tip leasing financiar pentru o perioadă de 36 luni, cu dobândă fixă şi utilizând drept avans prima de casare în valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predării spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adăuga servicii de întreţinere pe întreaga perioadă de leasing (pentru o limită de 100.000 kilometri, precum şi servicii de asigurare CASCO pentru 36 luni şi servicii de asigurare RCA pentru 12 luni”, se arată în anunţul de participare.

La finele perioadei de leasing, Poşta Română îşi va exercita dreptul de opţiune în sensul dobândirii dreptului de proprietate asupra obiectelor în leasing.

Autovehiculele vor fi achiziţionate din surse proprii ale operatorului naţional poştal.

În prima parte a lunii noiembrie, RCI Leasing România IFN a câştigat un alt contract privind furnizarea în leasing financiar a unui număr de 35 autoutilitare pentru Poşta Română, valoarea contractului fiind de 480.286 euro (TVA inclusă) pentru trei ani.

În prima jumătate a acestui an, operatorul naţional poştal a organizat două licitaţii pentru achiziţionarea în leasing financiar a unui număr de 732 autovehicule.

Prima licitaţie a fost câştigată de Porsche România, care s-a angajat să furnizeze 607 autovehicule, contractul fiind încheiat pentru 8,23 milioane euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

A doua licitaţie a vizat cumpărarea în leasing financiar a unui număr de 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane de euro, cu TVA, în următorii trei ani.

Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi poştale şi aproximativ 28.500 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...