RCS&RDS a finalizat acoperirea cu servicii de comunicaţii mobile în 57 de localităţi din mediul rural

Operatorul RCS&RDS a finalizat acoperirea cu servicii de comunicaţii mobile a tuturor celor 57 de localităţi din mediul rural, potrivit licenţei aferente spectrului de 900 MHz câştigate în anul 2012, în urma licitaţiei organizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a anunţat miercuri operatorul, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 06 apr. 2016, 18:27
RCS&RDS a finalizat acoperirea cu servicii de comunicaţii mobile în 57 de localităţi din mediul rural

Utilizatorii serviciului Digi Mobil din cele 57 de localităţi beneficiază acum de acoperire 3G datorită investiţiilor pe care compania le-a făcut în acoperirea reţelei 3G, prin tehnologiile din familia HSPA.

În urma procedurii din anul 2012 prin care au fost atribuite licenţe în spectrul 800 şi 900 Mhz, ANCOM a stabilit în sarcina operatorilor obligaţia de a acoperi, până la data de 5 aprilie 2016, cu servicii de comunicaţii mobile în bandă largă un număr de localităţi ‘albe’, respectiv localităţi fără acoperire.

‘RCS & RDS investeşte în dezvoltarea reţelelor 3G şi 4G pentru a acoperi cât mai multe localităţi, astfel încât să beneficieze de serviciile Digi Mobil cât mai mulţi utilizatori, urmând ca, până în 2019, reţeaua proprie 3G să acopere 98% din populaţie’, precizează operatorul.

Operatorii Orange, Cosmote, RCS&RDS, Vodafone şi 2k Telecom au participat în 2012 la cea mai mare licitaţie de telefonie mobilă organizată vreodată în România şi şi-au adjudecat frecvenţe, fie în benzile 900 Mhz/1800Mhz pentru furnizarea de servicii 2G/3G, fie în cele de 800 MHz şi 2600 MHz pentru servicii 4G.

În urma licitaţiei organizate în 2012 de ANCOM, statul român a câştigat din atribuirea resurselor de spectru peste 682 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta un milion de euro într-un lanț de magazine tip convenience, cu produse......
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii ...
Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, cartierul Băneasa, la o clădire aflată în construcţie, şi a fost ...