1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

RCS&RDS, amendată cu 10.000 de lei pentru că refuză portarea pe cartelă a numerelor pe abonament din alte reţele

RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost amendat luna trecuta, cu 10.000 de lei, de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) pentru ca a refuzat portarea pe cartela in propria retea a unui numar de telefonie mobila care functiona pe baza de abonament intr-o alta retea. Daca nu-si va revizui aceasta practica ilegala, RCS&RDS risca sa primeasca amenzi mai mari in perioada urmatoare, potrivit hotnews.ro.

05 mai, 2016 | hotnews.ro

In urma sesizarilor primite de ANCOM, inspectorii Autoritatii au demarat o actiune de control si au constatat ca operatorul refuza portarea unui numar care functionase pe baza de abonament intr-o alta retea catre reteaua RCS & RDS pe cartela preplatita, ceea ce reprezinta o incalcare a drepturilor utilizatorilor si se sanctioneaza contraventional", a declarat joi Cristin POPA, Director Executiv ANCOM, scrie hotnews.ro.

Citeşte şi: De unde a "furat" Digi Mobil două milioane de abonaţi. Câştigătorii şi învinşii ultimilor doi ani în telefonia mobilă

 

Contactati de HotNews.ro, oficialii ANCOM au precizat ca sesizarile au fost primite din partea unui singur utilizator.

Practic, inspectorii ANCOM au verificat plangerea utilizatorului si au constatat o practica ilegala - RCS&RDS refuza portarea inn reteaua sa pe cartela a unor numere care anterior functionau pe baza de abonament in alte retele.

Operatorul va trebui sa-si schimbe aceasta practica ilegala pentru a nu risca amenzi mai mari, in cazul unor noi plangeri de la utilizatorii de telefonie mobila sau in urma unor noi controale ANCOM.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa isi porteze numarul de telefon dintr-o retea de telefonie in alta, chiar si atunci cand portarea implica trecerea de la abonament (in vechea retea) la cartela preplatita (in noua retea). Conditiile in care se realizeaza portarea sunt stabilite de ANCOM, iar operatorii care refuza portarea unui numar de telefon invocand faptul ca portarea se poate realiza doar daca utilizatorul opteaza pentru un abonament pot fi sanctionati de Autoritate, asa cum s-a intamplat in luna aprilie a acestui an, cand ANCOM a amendat RCS & RDS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO