1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

RCS & RDS: Digi Mobil, 2 milioane de abonaţi, 25% din piaţa de abonamente

RCS & RDS a anunţat, joi, că serviciul de telefonie mobilă Digi Mobil, relansat în 2014, a ajuns la două milioane de abonaţi, iar compania are o cotă de 25% din piaţa abonamentelor mobile din România, potrivit estimărilor proprii.

21 apr, 2016 | ECONOMICA.net

Compania are 2,4 milioane de clienţi ai serviciilor de date mobile, din care 700.000 sunt cartele SIM în tablete sau în stick-uri USB conectate la computere şi laptop-uri.

"Dacă ne uităm la statistica ANCOM din 2015, observăm că majoritare sunt cartelele prepay. Estimăm că piaţa a ajuns acum la 7,8 milioane de abonamente contractate de persoane fizice şi estimăm că avem 25% din această piaţă în momentul de faţă", a declarat, joi, vicepreşedintele RCS & RDS Valentin Popoviciu, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Din totalul de 2 milioane de clienţi persoane fizice ai Digi Mobil, jumătate au optat pentru abonamentul nelimitat, a precizat Popoviciu.

RCS & RDS are în prezent două milioane de conexiuni active la internet fix, persoane fizice şi juridice, peste 99% broadband, şi 2,7 milioane de clienţi la serviciile TV.

De asemenea, RCS & RDS are 700.000 de abonaţi la serviciile DTH, care nu vor fi dezvoltate în continuare. "Vrem să aducem servicii bazate pe fibră optică".

Pe segmentul de telefonie fixă, compania are 1,4 milioane de clienţi. "Piaţa telefoniei fixe vor fi gradual substituite de telefonia mobilă. Este o evoluţie lentă, care se întâmplă peste tot în lume, în europa, şi pentru alţi operatori", a mai spus Popoviciu.

"Datele mobile sunt tendinţa viitoare. Vor fi suportul pentru orice aplicaţie mobilă, inclusiv pentru vocea mobilă de acum încolo (...) Investim în reţeaua 4G, pe care am lansat-o în octombrie şi o extindem constant, iar în final va fi la aceeaşi dimensiune cu reţeaua 3G. În acelaşi timp, ca al patrulea operator din piaţă, e important să creştem gradul de acoperire şi să dezvoltăm reţeaua existentă, 3G si 4G, astfel încât, în 2019, să acoperim 98% cu 3G şi cât mai mult cu 4G", a explicat Valentin Popoviciu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO