RCS & RDS: Investiţii de aproximativ 150 milioane euro în acest an. „Nu excludem listarea la bursă, bonduri, împrumuturi”

RCS & RDS promite că clienţii Digi Mobil care merg anul acesta la mare vor beneficia de acoperire mai bună în staţiunile de pe litoral. Compania a alocat pentru acest an "zeci de milioane de euro" pentru extinderea reţelelor proprii 3G şi 4G, a declarat joi vicepreşedintele RCS & RDS, Valentin Popoviciu.
Economica.net - joi, 21 apr. 2016, 10:20
RCS & RDS: Investiţii de aproximativ 150 milioane euro în acest an.

Ca invesiţii totale programate pentru acest an, suma ar putea fi similară cu cea din 2015, de 150 de milioane de euro, potrivit vicepreşedintelui RCS & RDS.

Citeşte şi RCS & RDS: Digi Mobil, 2 milioane de abonaţi, 25% din piaţa de abonamente

              RCS & RDS pregăteşte vânzarea unui pachet de până la 25% din acţiuni pe bursa de la Bucureşti

Investiţiile vor fi finanţate atât din surse proprii, cât şi prin împrumuturi de la bănci. Solicitat să comenteze pe marginea informaţiilor apărute în presă privind listarea la bursă a unui pachet de 25% din acţiunile companiei, Popiviciu a afirmat că RCS & RDS „nu exclude” o listare, dar nici redeschiderea emisiunii de obligaţiuni, nici împrumuturi bancare. Popoviciu a menţionat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută joi la Bucureşti, că veniturile RCS & RDS sunt pe o tendinţă pozitivă, iar creşterea rezultatelor comerciale se menţine.

Compania a mai lansat în 2007 o ofertă publică iniţială, pe bursa de la Londra, însă a renunţat la plan în ultima clipă, optând în schimb pentru un împrumut bancar de peste 450 de milioane de dolari. În 2013, compania a reuşit o emisiune de obligaţiuni 450 de milioane de dolari pe pieţele internaţionale, cu maturitatea în 2020. Popoviciu nu exclude redeschiderea emisiunii de bonduri, având în vedere că costurile de finanţare au scăzut semnificativ de atunci, dar nici noi împrumuturi bancare.

Obligaţiunile RCS & RDS se tranzacţionează la un randament de referinţă de 5,8% pe piaţa secundară, apropiat de cel mai redus nivel din perioada trecută de la emisiune, după ce au atins în februarie un randament maxim de peste 7%.

Compania va elimina roaming-ul naţional prin Vodafone în opt judeţe începând din această lună, respectiv Arad, Bihor, Braila, Constanta, Dolj, Galati, Satu Mare, Timis, la care se adaugă Ilfov, unde roaming-ul naţional a fost eliminat din martie.

„Acoperirea reţelei noastre se duce în două direcţii. Odată este acoperirea de zone noi, în mare parte am
finalizat acoperirea în opt judeţe în momentul de faţă. Mai sunt cinci judeţe în pregătire, care în luna mai
vor fi şi ele disponibile. Şi în acelaşi timp nu uităm nici clienţii din oraşele mari, unde avem trafic foarte mare, unde avem 3 resurse de spectru, şi toate trei sunt utilizate şi pentru date mobile. Suntem în proces de upgrade în toatele oraşele cu trafic mare astfel încât să beneficieze de viteză mai mare. Va fi o creştere a vitezei medii de acces pentru toţi clienţii noştri. Investim permanent atât în acoperirea în teritoriu, cât şi în densificarea reţelei în zonele de trafic. Estimăm că reţeaua noastră are cel mai intens trafic de internet mobil dintre toate reţelele din România”, a declarat Valentin Popoviciu.

În luna mai, roaming-ul naţional va fi eliminat şi în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Iaşi şi Mureş.

„În general în reţeaua mobilă am alocat o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro în acest an. Suntem cu reţeaua în expansiune şi e posibil să mai suplimentăm în cursul anului”, a mai spus Popoviciu.

Te-ar mai putea interesa și
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de......
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri şi creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei ...
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Coaliția discută în această perioadă despre domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pe salariul minim începând ...
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru ...