RCS & RDS: Investiţii de aproximativ 150 milioane euro în acest an. „Nu excludem listarea la bursă, bonduri, împrumuturi”

RCS & RDS promite că clienţii Digi Mobil care merg anul acesta la mare vor beneficia de acoperire mai bună în staţiunile de pe litoral. Compania a alocat pentru acest an "zeci de milioane de euro" pentru extinderea reţelelor proprii 3G şi 4G, a declarat joi vicepreşedintele RCS & RDS, Valentin Popoviciu.
Economica.net - joi, 21 apr. 2016, 10:20
RCS & RDS: Investiţii de aproximativ 150 milioane euro în acest an.

Ca invesiţii totale programate pentru acest an, suma ar putea fi similară cu cea din 2015, de 150 de milioane de euro, potrivit vicepreşedintelui RCS & RDS.

Citeşte şi RCS & RDS: Digi Mobil, 2 milioane de abonaţi, 25% din piaţa de abonamente

              RCS & RDS pregăteşte vânzarea unui pachet de până la 25% din acţiuni pe bursa de la Bucureşti

Investiţiile vor fi finanţate atât din surse proprii, cât şi prin împrumuturi de la bănci. Solicitat să comenteze pe marginea informaţiilor apărute în presă privind listarea la bursă a unui pachet de 25% din acţiunile companiei, Popiviciu a afirmat că RCS & RDS „nu exclude” o listare, dar nici redeschiderea emisiunii de obligaţiuni, nici împrumuturi bancare. Popoviciu a menţionat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută joi la Bucureşti, că veniturile RCS & RDS sunt pe o tendinţă pozitivă, iar creşterea rezultatelor comerciale se menţine.

Compania a mai lansat în 2007 o ofertă publică iniţială, pe bursa de la Londra, însă a renunţat la plan în ultima clipă, optând în schimb pentru un împrumut bancar de peste 450 de milioane de dolari. În 2013, compania a reuşit o emisiune de obligaţiuni 450 de milioane de dolari pe pieţele internaţionale, cu maturitatea în 2020. Popoviciu nu exclude redeschiderea emisiunii de bonduri, având în vedere că costurile de finanţare au scăzut semnificativ de atunci, dar nici noi împrumuturi bancare.

Obligaţiunile RCS & RDS se tranzacţionează la un randament de referinţă de 5,8% pe piaţa secundară, apropiat de cel mai redus nivel din perioada trecută de la emisiune, după ce au atins în februarie un randament maxim de peste 7%.

Compania va elimina roaming-ul naţional prin Vodafone în opt judeţe începând din această lună, respectiv Arad, Bihor, Braila, Constanta, Dolj, Galati, Satu Mare, Timis, la care se adaugă Ilfov, unde roaming-ul naţional a fost eliminat din martie.

„Acoperirea reţelei noastre se duce în două direcţii. Odată este acoperirea de zone noi, în mare parte am
finalizat acoperirea în opt judeţe în momentul de faţă. Mai sunt cinci judeţe în pregătire, care în luna mai
vor fi şi ele disponibile. Şi în acelaşi timp nu uităm nici clienţii din oraşele mari, unde avem trafic foarte mare, unde avem 3 resurse de spectru, şi toate trei sunt utilizate şi pentru date mobile. Suntem în proces de upgrade în toatele oraşele cu trafic mare astfel încât să beneficieze de viteză mai mare. Va fi o creştere a vitezei medii de acces pentru toţi clienţii noştri. Investim permanent atât în acoperirea în teritoriu, cât şi în densificarea reţelei în zonele de trafic. Estimăm că reţeaua noastră are cel mai intens trafic de internet mobil dintre toate reţelele din România”, a declarat Valentin Popoviciu.

În luna mai, roaming-ul naţional va fi eliminat şi în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Iaşi şi Mureş.

„În general în reţeaua mobilă am alocat o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro în acest an. Suntem cu reţeaua în expansiune şi e posibil să mai suplimentăm în cursul anului”, a mai spus Popoviciu.

Te-ar mai putea interesa și
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre vineri şi care ar fi fost lansat de Israel, fără a provoca pagube,......
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...