1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

RCS&RDS s-a încărcat cu energie pentru 2015 şi 2016 de la filialele sale „solare”

Trei subsidiare RCS&RDS ce administrează parcuri fotovoltaice au vândut energie la un preţ foarte mic către firma mamă.

02 ian, 2015 | ECONOMICA.net

Compania de servicii de cablu şi telecomunicaţii RCS&RDS a cumpărat, în 29 şi 30 decembrie, de pe bursă, mai multe pachete  de energie electrică totalizând 42.500 MWh, la un preţ de 100 de lei/MWh, adică un cost total de 4,25 milioane de lei, circa 1 milion de euro. Livrarea energiei se va face pe tot parcursul următorilor doi ani.

Preţul la care a cumpărat RCS&RDS este unul mic, mult sub media pieţei de 170 de lei/MWh, mai ales că energia tranzacţionată este în vârf, cea mai scumpă.

Vânzătorii sunt societăţile bihorene Delalina şi Novitas Electro, precum şi cea bucureşteană Energiafoto, deţinute tot de RCS&RDS, care administrează mai multe parcuri fotovoltaice în judeţul Bihor şi Brăila. Practic, preţul la care compania de servicii de cablu şi telecomunicaţii şi-a vândut sieşi energie, la ce preţ a dorit, prin intermediul unei filiale. De altfel, administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, este şi administrator la Delalina şi Novitas Electro.

Pariul cu energia "verde” a RCS&RDS este din 2013, când acţionarii companiei au preluat mai multe parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 36 de MW. Din ultimul semestru al acestui an, compania de cablu a început să fie activă şi pe bursa de energie.

Preţul energiei electrice pentru companii este în totalitate dereglementat. Acesta variază funcţie de cererea şi oferta de pe piaţă.
RCS&RDS este cel mai important jucător de pe piaţa de cablu şi internet şi România şi unul dintre cei mai importanţi de pe piaţa de telefonie fixă. Derulează afaceri anuale de peste 1 miliard de euro şi are 3,5 milioane de clienţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO