1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

RCS&RDS şi CE Oltenia, în topul restanţierilor la Transelectrica pentru transportul energiei electrice

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare datornic la Transelectrica pentru serviciul de transport al energiei, cu o restanţă de 6,4 milioane de lei, în timp ce RCS&RDS are datorii de 3,8 milioane de lei, potrivit unui document al transportatorului de electricitate.

16 sep, 2016 | Agerpres

Restanţele CE Oltenia şi RCS & RDS sunt recente, întrucât cele două companii nu figurau cu datorii în documentele publicate de Transelectrica în luna iulie.

Citeşte şi RCS&RDS se extinde agresiv pe piaţa de energie, dar strânge datorii la sârma de curent a statului

În total, Transelectrica are de recuperat creanţe în valoare de 67,2 milioane de lei pentru serviciul de transport al energiei, din care 50,1 milioane de lei creanţe propriu-zise şi 17,1 milioane de lei penalităţi. În luna iulie, companiile datorau în total 54,9 milioane de lei pentru transportul electricităţii.

Creanţele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 17,4 milioane de lei. CE Oltenia este pe primul loc în acest clasament, cu 6,4 milioane de lei, urmat de Transenergo Com, cu 5,3 milioane de lei, şi de RCS & RDS, cu 3,8 milioane de lei.

Totodată, 15,6 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvenţă. Transelectrica notează că va recupera aceste creanţe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod, respectiv 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei şi CET Govora, cu 1,8 milioane de lei.

Clienţii aflaţi în procedură de faliment au acumulat datorii de 15,4 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (5,9 milioane de lei), Romenergy Industry (3 milioane de lei) şi Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei).

În plus, Transelectrica deţine creanţe totale de 17,1 milioane de lei aferente facturilor de penalizare pentru serviciul de transport. Cel mai mare datornic de pe această listă este producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi, cu o restanţă de 3,9 milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO