1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Reabilitarea Cazinoului Constanţa se amână: a fost admisă contestaţia unui participant la licitaţie

Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC ) a admis joi, 10 octombrie, contestaţia firmei Eldiclau la licitaţia pentru restaurarea Cazinoului Constanţa, câştigată iniţial de Aedificia Carpaţi. Se amână astfel reabilitarea clădirii – emblemă a oraşului de la Marea Neagră.

14 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Compania Eldiclau a depus pe 13 septembrie contestaţie la licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa, după ce a fost declarată câştigătoarea asocierea condusă de Aedificia Carpaţi.

Pe 10 octombrie, CNSC a admis contestaţia Eldiclau, astfel că mult-aşteptata restaurare a clădirii emblematice se amână. Decizia CNSC nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Rămâne de văzut cum, dar mai ales când, se va încheia telenovela reabilitării celui mai cunoscut monument din oraşul de la Marea Neagră, care durează deja de peste un deceniu.

Luna trecută, Compania Naţională de Investiţii a finalizat etapa de evaluare a celor trei oferte depuse pentru renovarea clădirii şi a desemnat câştigătoare oferta Asocierii AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL.

În portofoliul de lucrări contractate de Aedificia Carpaţi se regăsesc renovări la Palatul Patriarhiei, Muzeul Ţăranului Român sau Banca Naţională a României.

CNI a lansat pe 23 mai 2019 licitaţia pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa.

Anterior, pe 8 mai, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, suma totală a investiţiei fiind de aproape 112 milioane de lei, iar termenul de execuţie - 30 de luni.

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, spunea atunci că, după restaurare, Cazinoul Constanţa va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.

Clădirea de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut, pe rând, pe la o firmă israeliană de cazinouri, care a renunţat la investiţie din cauza crizei, apoi la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea, pentru ca imobilul să ajungă din nou sub umbrela Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, Cazinoul a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării.

Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 (Sf. Maria), în prezenţa principelui Ferdinand, şi este închis publicului din 2007.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO