Reabilitarea de 4 mil. de euro a litoralului se amână. Licitaţia pentru proiect are probleme

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii de atribuire a unui contract de achiziţie publică într-un proiect de protecţie şi reabilitare a litoralului în zona Mamaia-Tomis-Eforie Nord. Vorbim de o licitaţie estimată la peste 4 milioane de euro, din bani publici. ECONOMICA.NET îţi spune cine şi de a a contestat licitaţia. 
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 08:52
Reabilitarea de 4 mil. de euro a litoralului se amână. Licitaţia pentru proiect are probleme

Pe 8 august, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea execuţiei lucrărilor în proiectul de protecţie şi reabilitare a părţii sudice a litoralului în zona Mamaia Sus, Tomis Centru, Tomis Sud, Eforie Nord.

Punctual, asistenţa tehnică pentru managementul proiectului va asigura: managementul proiectului, publicitatea proiectului, achiziţia echipamentelor necesare proiectului, verificarea modelului/modelelor hidraulice propuse de antreprenor, pregătirea dcomentaţiei de achiziţie a serviciilor de audit independent al proiectului. Aşa cum am precizat mai sus, contractul din vizorul CNSC mai implică şi supervizarea execuţiei lucrărilor în proiectul de protecţie şi reabilitare a litoralului în zona Mamaia-Eforie Nord, pe lângă asistenţă tehnică pentru managementul proiectului.

Valoarea estimată a contractului depăşeşte 19,84 de milioane de lei, cu TVA (estimată, întrucât contractul nu a fost încă atribuit). Contractul este finanţat din fonduri bugetare.

Licitaţia cu probleme a fost organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în calitate de autoritate contractantă.
Este vorba de un acord-cadru cu o durată de 37 de luni de la data atribuirii contractului.
Anunţul de participare la această licitaţie a fost publicat în SEAP cu numărul 136383 din 09.06.2012. Găsiţi aici detalii despre licitaţie şi contract.

O firmă din Bucureşti a contestat documentaţia de atribuire la CNSC. Urmarea: procedura a fost suspendată.

Firma SC Proiect Consulting SRL din Bucureşti a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor clarificările numărul 12 şi numărul 13 la documentaţia de atribuire a contractului antemenţionat.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire şi dispune suspendarea procedurii de atribuire iniţiate prin anunţul de participare publicat în SEAP sub nr. 136383 din 09.06.2012, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei, se arată în decizia CNSC.

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...