1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

News

Reabilitarea de 4 mil. de euro a litoralului se amână. Licitaţia pentru proiect are probleme

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii de atribuire a unui contract de achiziţie publică într-un proiect de protecţie şi reabilitare a litoralului în zona Mamaia-Tomis-Eforie Nord. Vorbim de o licitaţie estimată la peste 4 milioane de euro, din bani publici. ECONOMICA.NET îţi spune cine şi de a a contestat licitaţia. 

Pe 8 august, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea execuţiei lucrărilor în proiectul de protecţie şi reabilitare a părţii sudice a litoralului în zona Mamaia Sus, Tomis Centru, Tomis Sud, Eforie Nord.


Punctual, asistenţa tehnică pentru managementul proiectului va asigura: managementul proiectului, publicitatea proiectului, achiziţia echipamentelor necesare proiectului, verificarea modelului/modelelor hidraulice propuse de antreprenor, pregătirea dcomentaţiei de achiziţie a serviciilor de audit independent al proiectului. Aşa cum am precizat mai sus, contractul din vizorul CNSC mai implică şi supervizarea execuţiei lucrărilor în proiectul de protecţie şi reabilitare a litoralului în zona Mamaia-Eforie Nord, pe lângă asistenţă tehnică pentru managementul proiectului.


Valoarea estimată a contractului depăşeşte 19,84 de milioane de lei, cu TVA (estimată, întrucât contractul nu a fost încă atribuit). Contractul este finanţat din fonduri bugetare.

Licitaţia cu probleme a fost organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în calitate de autoritate contractantă.
Este vorba de un acord-cadru cu o durată de 37 de luni de la data atribuirii contractului.
Anunţul de participare la această licitaţie a fost publicat în SEAP cu numărul 136383 din 09.06.2012. Găsiţi aici detalii despre licitaţie şi contract.


O firmă din Bucureşti a contestat documentaţia de atribuire la CNSC. Urmarea: procedura a fost suspendată.

Firma SC Proiect Consulting SRL din Bucureşti a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor clarificările numărul 12 şi numărul 13 la documentaţia de atribuire a contractului antemenţionat.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire şi dispune suspendarea procedurii de atribuire iniţiate prin anunţul de participare publicat în SEAP sub nr. 136383 din 09.06.2012, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei, se arată în decizia CNSC.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO