1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Reabilitarea "drumului ruşinii" se mai lungeşte cu un an. A fost deschis încă un punct de lucru pe DN73 între Râşnov şi Bran VIDEO

Şoferii care circulă pe DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov mai au de aşteptat până la finele anului viitor pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, potrivit celor mai recente estimări. Deocamdată, a mai fost deschis un punct de lucru între Râșnov și Bran în județul Brașov, în zona Aerodromului Piatra Craiului.

14 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

"A fost deschis și al doilea punct de lucru pe DN73 între Râșnov și Bran în județul Brașov, în zona Aerodromului Piatra Craiului. Deocamdată constructorul se ocupă de spargerea plăcilor de beton iar pe tronsonul lucrărilor au fost instalate semafoare", anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov într-o postare video.

Reprezentanţii DRDP Braşov menţionează că la primul punct de lucru, la ieșirea din Râșnov, a început evacuarea bucăților de beton sparte.

"Angajații CNAIR, DRDP Brașov monitorizează atent atât calitatea lucrărilor cât și respectarea termenelor asumate de către firma care se ocupă de lucrările de reabilitare. Celor care vor să ocolească tronsonul aflat în reabilitare, le propunem traseul DN73A până în Zărnești și de acolo pe DJ112E până în Tohanu Nou - Bran", mai spun drumarii.

Conform datelor oficiale, de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, gradul de execuţie pe acest contract a ajuns la 42% în aprilie 2019, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2020.

În august 2018, stadiul lucrărilor era de 33%, iar termenul de finalizare estimat era decembrie 2019. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014.

Contractul pentru modernizare DN 73, Pitesti-Campulung-Brasov km 13+800 - km 42+850; km 54+050 - km 128+250 a fost atribuit asocierii AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel pentru suma de 275,86 milioane de lei.

Acesta prevede modernizarea a 103 kilometri din drumul naţional de munte, ce duce inclusiv la Castelul Bran, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO