Real se transformă din magazin de reţea internaţională în hypermarket cu focus pe produse româneşti

Singurele unităţi Real care îşi vor continua activitatea ca hypermarketuri, după preluarea lor de la grupul German Metro de către foştii manageri Metro Gerardo Monzillo şi Dusan Wilms, se vor transforma în magazine cu sortimentaţie predominant românească.
Alina Stanciu - mie, 08 mart. 2017, 22:13
Real se transformă din magazin de reţea internaţională în hypermarket cu focus pe produse româneşti

Magazinele Real din Arad şi Oradea Episcopiei, singurele care îşi vor păstra sigla şi domeniul de activitate după ce au ieşit din portofoliul grupului german Metro, se vor transforma în hypermarketuri cu focus pe produsele locale, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Real Hyper Magazine SRL, societatea care operează unităţile. „Transformările prin care trece compania, inclusiv optimizarea portofoliului, au la bază un singur scop, şi anume acela de a consolida poziţia pe piaţa din vestul ţării, cu accent clar pe dezvoltarea şi promovarea produselor locale. Această strategie se bazează pe dorinţa de a investi în economia şi în comunitatea locală. Ne dorim să consolidăm relaţia cu furnizorii arădeni şi bihoreni, astfel încât clienţii noştri să fie întâmpinaţi în magazine de produse proaspete care să corespundă nevoilor şi gusturilor lor. Având în vedere priorităţile operaţionale de optimizare a portofoliului, momentan suntem în proces de conceptualizare a acestei strategii şi de dezvoltare a modului practic de aplicare în magazinele Real Arad si Real Oradea”, au declarat oficialii companiei.

Potrivit acestora, evoluţia vânzărilor din ultimul an „dă încrederea că aceasta este direcţia corectă de dezvoltare”.

Amintim că brandul Real a intrat în portofoliul companiei cipriote Terazone Enterprises LTD, controlată de Gerardo Monzillo şi Dusan Wilms, doi foşti manageri în cadrul grupului Metro la finele anului trecut. Cei doi au preluat toate cele patru hypermarketuri Real, numai că au decis să renunţe la două dintre ele. Astfel, fostele magazine Real din Constanţa şi Suceava vor fi operate de retailerul grec de jucării şi produse pentru casă Jumbo.  

Dusan Wilms este fost director general Metro Cash & Carry România, iar Gerardo Monzillo a lucrat pentru Metro Italia, România, Moldova şi India timp de 42 de ani, ocupând diferite poziţii în managementul societăţii. Potrivit contului său de Linkedin, Monzillo este acum consultant freelancer în sectorul comercial.

Cum au performant magazinele Real până acum

Potrivit informaţiilor oferite ECONOMICA.NET de termene.ro, Real Hyper Magazine SRL avea la nivelul lui 2015 afaceri nete în valoare de aproximativ 249,3 milioane de lei (55,3 milioane de euro), active în valoare de 76,1 milioane de lei (16,9 milioane de euro) şi datorii de 176,2 milioane de lei (39,1 milioane de euro). Practic, gradul de îndatorare al companiei (datorii per total active) era de 231,3% faţă de media sectorială a companiilor cu acelaşi cod CAEN (comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun) care se cifrează la 226,3%, potrivit calculelor TERMENE.ro.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţi, compania avea un număr mediu de 735 de salariaţi. Fiecare salariat a produs, în medie, o cifră de afaceri de peste 339.000 de lei.

Coroborând informaţiile financiare ale companiei, TERMENE.ro apreciază faptul că Real are „un risc foarte mare de intrare în insolvenţă în următorii doi ani”. Menţionăm că scoringul unei companii care exprimă riscul de insolvență dat de termene este realizat cu o formulă derivată din ‘Altman Z score’.

Te-ar mai putea interesa și
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Odată cu achiziția celor 100 de tramvaie de la Arad, Primăria Capitalei trebuie să mai investească în modernizarea de linii, dar și în alungirea unor peroane. În caz contrar, noile tramvaie......
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa, timp de o lună, un autobuz electric lansat de compania producătoare de autovehicule de transport ...
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primarul Clotilde Armand vrea predarea către Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes ...
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Producătorul auto Stellantis şi compania taiwaneză Foxconn au anunţat marţi că intenţionează să înfiinţeze o societate ...