Realitatea Media şi Adevărul Digital Media, în top 10 firme în insolvenţă pentru care statul a plătit salariile în 2014

În clasamentul primelor 10 firme în insolvenţă ai căror salariaţi au încasat în anul 2014 cei mai mulţi bani din Fondul de Garantare pentru plata creanţelor salariale se numără trei nume grele din media: firma de distribuţie a presei Press Point Distribution SA, Realitatea Media SA şi Adevărul Digital Media SRL, au comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii ANOFM, autoritatea care administrează Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.
Cristina Şomănescu - joi, 02 iul. 2015, 21:01
Realitatea Media şi Adevărul Digital Media, în top 10 firme în insolvenţă pentru care statul a plătit salariile în 2014

În total, ANOFM a plătit în anul 2014 peste 18,75 milioane lei din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale salariaţilor firmelor în insolvenţă, ne-au comunicat oficialii ANOFM. 

Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale este alimentat de angajatorii care încheie contracte individuale şi colective de muncă şi care plătesc, obligatoriu, lunar, contribuţia de 0,25%, aplicată la fondul total de salarii brute lunare realizate de salariaţi, potrivit Legii nr. 200/2006.
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale este administrat de ANOFM, prin agenţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Din Fond, Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă din ţară plătesc creanţele salariale angajaţilor cu contracte individuale şi colective de muncă încheiate cu angajatori împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei, şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
ANOFM plăteşte din Fond creanţele salariale pentru o perioadă de trei luni calendaristice, pentru fiecare salariat cu contract de muncă al firmelor în insolvenţă.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fond pentru fiecare salariat nu poate depăşi cuantumul a trei salarii medii brute pe economie (se ia în calcul valoarea salariului mediu brut pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, în luna în care s-a deschis procedura de insolvenţă).

Trei nume grele din presă, în top 10 firme în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale în 2014

Angajaţii firmei de distribuţie a presei Press Point Distribution au obţinut, în total, suma de 922.486 lei din Fondul de garantare în 2014. 

Press Point Distribution are ca acţionari firma Racz Design SRL, cu o cotă participare de 30%, şi Invest Soft Solution SRL, cu o cotă de 70%. Tănasă şi Asociaţii SPRL este lichidatorul judiciar al societăţii, ne-au comunicat oficialii ONRC. 

AMOFM Bucureşti a plătit, în total în 2014 suma de 853.814 lei salariaţilor Realitatea Media SA, din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. 

Salariaţii Adevărul Holding SRL au încasat, cumulat, 272.437 lei din Fondul de garantare în 2014, ne-au comunicat oficialii ANOFM. 

Adevărul Holding SRL are ca asociaţi SC Tipomedia Prod SRL, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi, de 5%, şi SC Adevărul Holding SRL, cu o cotă de 95%, au comunicat oficialii ONRC la solicitarea ECONOMICA.NET.

Lichidatorul judiciar al Adevărul Holding SRL este Confident Expert IPURL din Bucureşti.

Firma de construcţii Energoconstrucţia SA din Bucureşti, SC CET SA Brăila, firma de distribuţie a presei Press Point Distribution din Bucureşti, grupul de presă Realitatea Media, call center-ul Tweencall sunt firmele pentru ai căror salariaţi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a plătit, în 2014, cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. Salariaţii celor cinci companii antemenţionate au încasat, cumulat, peste 4,98 milioane de lei de la ANOFM, adică aproape un sfert din toţi banii plătiţi anul trecut de ANOFM către salariaţii firmelor în insolvenţă.

Iată lista firmelor în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut cei mai mulţi bani din Fondul de Garantare în 2014, comunicată pentru ECONOMICA.NET de ANOFM.

Firmele în insolvenţă ai căror salariaţi au încasat cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale în anul 2014

Sumele totale plătite în 2014

Firma de construcţii Energoconstrucţia SA

1,28 milioane lei

SC CET SA Brăila

1,18 milioane lei

Firma de distribuţie de presă Press Point Distribution SA din Bucureşti

922.486,00 lei

Realitatea Media SA

853.814,00 lei

Call center-ul Tweencall SRL dizolat cu lichidare pe 18 februarie 2015

738.543,00 lei

Eurobody SRL din Bucureşti, specializată în producţia de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci şi semiremorci

462.764,00 lei

Filiala din Bucureşti a grupului italian WSC Europa SA, specializată în repararea echipamentelor de comunicaţii

330.164,00 lei

SC MCM Steel SA Bocşa, specializată în construcţii metalice

315.327,00 lei

SC Principal Food Industries din judeţul Buzău, specializată în producţia şi conservarea cărnii

287.904,00 lei

Adevărul Digital Media SRL din Bucureşti

272.437,00 lei

Firma de construcţii SC Scut SA Tulcea

210.910,00 lei

SC Medallion Air SRL, specializată în transporturi aeriene de pasageri (dizolvată cu lichidare la 23 mai 2015)

190.984,00 lei

Societatea Forestis, specializată în lucrări de fundaţii speciale

187.007,00 lei

Fabrica de încălţăminte Tomaificio Bucarest SRL

181.556,00 lei

Reinvest in future business stocks SRL, specializată în consultanţă pentru afaceri

164.800,00 lei

Oltgrup PVC SRL, unul dintre cei mai mari procesatori de PVC din ţară

148.896,00 lei

Implozia Company SRL din Bucureşti, specializată în demolarea construcţiilor

140.429,00 lei

Romgranit Exploatare SRL din Tulcea, specializată în extracţia pietrei ornamentale şi pentru construcţii

138.582,00 lei

SC Translignum SRL din Alba

124.162,00 lei

Producătorul de încălţăminte SC Amrocan SRL Craiova, (firma a fost dizolvată cu lichidare din 27 iunie 2014)

108.271,00 lei

Din banii colectaţi în Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale mai sunt plătite şi următoarele creanţe (în afară de salarii):

– sumele restante datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariaţi, dar doar pentru maximum un an de muncă;

– plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă şi/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;

– sumele restante pe care angajatorii au obligaţia de a le plăti în caz de accident de muncă sau boli profesionale;

– indemnizaţiile restante datorate de angajatori pentru perioada în care au întrerupt temporar activitatea.

Citeşte în ECONOMICA.NET şi clasamentul firmelor în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut în 2013 şi în 2012 cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...