Realitatea Media şi Adevărul Digital Media, în top 10 firme în insolvenţă pentru care statul a plătit salariile în 2014

În clasamentul primelor 10 firme în insolvenţă ai căror salariaţi au încasat în anul 2014 cei mai mulţi bani din Fondul de Garantare pentru plata creanţelor salariale se numără trei nume grele din media: firma de distribuţie a presei Press Point Distribution SA, Realitatea Media SA şi Adevărul Digital Media SRL, au comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii ANOFM, autoritatea care administrează Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.
Cristina Şomănescu - joi, 02 iul. 2015, 21:01
Realitatea Media şi Adevărul Digital Media, în top 10 firme în insolvenţă pentru care statul a plătit salariile în 2014

În total, ANOFM a plătit în anul 2014 peste 18,75 milioane lei din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale salariaţilor firmelor în insolvenţă, ne-au comunicat oficialii ANOFM.

Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale este alimentat de angajatorii care încheie contracte individuale şi colective de muncă şi care plătesc, obligatoriu, lunar, contribuţia de 0,25%, aplicată la fondul total de salarii brute lunare realizate de salariaţi, potrivit Legii nr. 200/2006.
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale este administrat de ANOFM, prin agenţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Din Fond, Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă din ţară plătesc creanţele salariale angajaţilor cu contracte individuale şi colective de muncă încheiate cu angajatori împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei, şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
ANOFM plăteşte din Fond creanţele salariale pentru o perioadă de trei luni calendaristice, pentru fiecare salariat cu contract de muncă al firmelor în insolvenţă.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fond pentru fiecare salariat nu poate depăşi cuantumul a trei salarii medii brute pe economie (se ia în calcul valoarea salariului mediu brut pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, în luna în care s-a deschis procedura de insolvenţă).

Trei nume grele din presă, în top 10 firme în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale în 2014.

Angajaţii firmei de distribuţie a presei Press Point Distribution au obţinut, în total, suma de 922.486 lei din Fondul de garantare în 2014.

Press Point Distribution are ca acţionari firma Racz Design SRL, cu o cotă participare de 30%, şi Invest Soft Solution SRL, cu o cotă de 70%. Tănasă şi Asociaţii SPRL este lichidatorul judiciar al societăţii, ne-au comunicat oficialii ONRC.

AMOFM Bucureşti a plătit, în total, în 2014, suma de 853.814 lei salariaţilor Realitatea Media SA din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Salariaţii Adevărul Holding SRL au încasat, cumulat, 272.437 lei din Fondul de garantare în 2014, ne-au comunicat oficialii ANOFM.

Lichidatorul judiciar al Adevărul Holding SRL este Confident Expert IPURL din Bucureşti.

Firma de construcţii Energoconstrucţia SA din Bucureşti, CET SA Brăila, firma de distribuţie a presei Press Point Distribution din Bucureşti, grupul de presă Realitatea Media, call center-ul Tweencall sunt firmele pentru ai căror salariaţi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a plătit, în 2014, cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. Salariaţii celor cinci companii antemenţionate au încasat, cumulat, peste 4,98 milioane de lei de la ANOFM, adică aproape un sfert din toţi banii plătiţi anul trecut de ANOFM către salariaţii firmelor în insolvenţă.

Iată lista firmelor în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut cei mai mulţi bani din Fondul de Garantare în 2014, comunicată pentru ECONOMICA.NET de ANOFM.

Firmele în insolvenţă ai căror salariaţi au încasat cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale în anul 2014 Sumele totale plătite în 2014
Firma de construcţii Energoconstrucţia SA 1,28 milioane lei
CET SA Brăila 1,18 milioane lei
Firma de distribuţie de presă Press Point Distribution SA din Bucureşti 922.486 lei
Realitatea Media SA 853.814 lei
Call center-ul Tweencall SRL dizolat cu lichidare pe 18 februarie 2015 738.543 lei
Eurobody SRL din Bucureşti, specializată în producţia de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci şi semiremorci 462.764 lei
Filiala din Bucureşti a grupului italian WSC Europa SA, specializată în repararea echipamentelor de comunicaţii 330.164 lei
SC MCM Steel SA Bocşa, specializată în construcţii metalice 315.327 lei
SC Principal Food Industries din judeţul Buzău, specializată în producţia şi conservarea cărnii 287.904 lei
Adevărul Digital Media SRL din Bucureşti 272.437 lei
Firma de construcţii SC Scut SA Tulcea 210.910 lei
Medallion Air SRL, specializată în transporturi aeriene de pasageri (dizolvată cu lichidare la 23 mai 2015) 190.984 lei
Societatea Forestis, specializată în lucrări de fundaţii speciale 187.007 lei
Fabrica de încălţăminte Tomaificio Bucarest SRL 181.556 lei
Reinvest in future business stocks SRL, specializată în consultanţă pentru afaceri 164.800 lei
Oltgrup PVC SRL, unul dintre cei mai mari procesatori de PVC din ţară 148.896 lei
Implozia Company SRL din Bucureşti, specializată în demolarea construcţiilor 140.429 lei
Romgranit Exploatare SRL din Tulcea, specializată în extracţia pietrei ornamentale şi pentru construcţii 138.582 lei
SC Translignum SRL din Alba 124.162 lei
Producătorul de încălţăminte SC Amrocan SRL Craiova, (firma a fost dizolvată cu lichidare din 27 iunie 2014) 108.271 lei

Sursă tabel: date obţinute de Economica.net de la ANOFM.

Din banii colectaţi în Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale mai sunt plătite şi următoarele creanţe (în afară de salarii):

– sumele restante datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariaţi, dar doar pentru maximum un an de muncă;

– plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă şi/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;

– sumele restante pe care angajatorii au obligaţia de a le plăti în caz de accident de muncă sau boli profesionale;

– indemnizaţiile restante datorate de angajatori pentru perioada în care au întrerupt temporar activitatea.

Citeşte în ECONOMICA.NET şi clasamentul firmelor în insolvenţă ai căror salariaţi au obţinut în 2013 şi în 2012 cei mai mulţi bani din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...