CNA a aprobat modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, ce va transmite programele Realitatea TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de marţi, modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, care va transmite programele Realitatea TV, după ce acest post a pierdut licenţa.
Economica.net - mar, 29 oct. 2019, 09:49
CNA a aprobat modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, ce va transmite programele Realitatea TV

În aceeaşi şedinţă, CNA a respins cererea de prelungire a licenţei Realitatea TV, licenţă care expiră miercuri.

Ulterior, Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol Internaţional SRL Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti.

Licenţa este valabilă până în 2024. „Situaţia a fost generată de lipsa licenţei Realitatea TV”, a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, în şedinţă.

El a sugerat că o nouă cerere de licenţă pentru Realitatea TV ar putea fi formulată la începutul anului viitor.

„Vom încerca să găsim partea de dreptate care ni se cuvine în continuare, să nu fie lipsită de obiect acea dată de 22 ianuarie 2020. Încă nu pot să vă dau detalii. Tehnic, va fi dificil. Noi am sperat până în ultima clipă că Realitatea TV îşi va continua emisia. Ce vom putea prelua de pe Realitatea, sigur că vom prelua”, a spus Edward Pastia.

Referitor la difuzare, Pastia a menţionat că au fost „discuţii finalizate cu cabliştii”. El a adăugat că, faţă de Realitatea TV, pe Realitatea Plus „este în mare parte aceeaşi grilă”.

„Realitatea Plus nu va putea înlocui niciodată Realitatea (…) Vom ajunge la redacţie. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este încheiată”, a punctat Pastia.

Cererea de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus, a fost aprobată în unanimitate de cei zece membri CNA prezenţi la şedinţă.

Pe de altă parte, la votul anterior, doar patru membri CNA au votat pentru prelungirea licenţei Realitatea TV.

 

Ştirea iniţială

Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna lui 2001, își încetează emisia, scrie ROMANIA TV. Mâine, 30 octombrie va fi ultima zi de emisie pentru postul de ştiri.

CNA a analizat în ședința de astăzi prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Membrii au votat împotriva prelungirii întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară.

Concret, din cauza faptului că Realiateta Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

Sursa foto: Pagina de Media

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...