1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Recapitalizare de un miliard de euro la Euro Disney

Compania Euro Disney, care exploatează parcul de distracţii Disneyland Paris, a anunţat luni un proiect de recapitalizare în valoare de un miliard de euro susţinut şi garantat de firma mamă americană The Walt Disney Company, transmite AFP.

06 oct, 2014 | Agerpres

Euro Disney suferă de pe urma problemelor cu datoriile şi a conjuncturii nefavorabile din ultimii ani care a condus la o scădere a numărului de vizitatori.

Recapitalizarea prevede un aport de numerar în valoare de 420 milioane de euro 'realizat sau garantat de Disney prin intermediul majorării de capital la Euro Disney S.C.A', potrivit unui comunicat de presă. În plus, planul prevede, de asemenea, 'conversia, pentru o sumă de 600 de milioane de euro, a unei părţi din datoriile Disney în cadrul majorării de capital la Euro Disney S.C.A', se mai arată în comunicat. Graţie acestor măsuri, compania îşi va îmbunătăţi semnificativ lichiditatea, cu aproximativ 250 de milioane de euro, în timp ce datoria va reveni sub pragul de un miliard de euro.

'Disneyland Paris este prima destinaţie turistică din Europa însă degradarea mediului economic şi povara datoriilor grupului au avut un impact puternic asupra veniturilor şi lichidităţii sale', a declarat noul preşedinte al Euro Disney, Tom Wolber.

Euro Disney are aproximativ 15.000 de angajaţi şi exploatează în apropiere de Paris două parcuri de distracţii: Disneyland Paris, deschis în 1992, şi Walt Disney Studio, inaugurat în luna martie 2002. Chiar dacă rămâne prima destinaţie turistică privată din Europa, Disneyland Paris a pierdut un milion de vizitatori anul trecut, numărul acestora coborând sub pragul de 15 milioane. Tendinţa a continuat în primul semestru din anul fiscal 2013-2014 (octombrie-martie), când numărul vizitatorilor a scăzut cu 400.000 ceea ce a provocat o creştere cu 16% a pierderilor Euro Disney până la 103,6 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO