Reciclarea – o soluţie pentru dezvoltarea afacerilor, oferită de Regio

Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 04:49
Reciclarea - o soluţie pentru dezvoltarea afacerilor, oferită de Regio

S.C. Stulc S.R.L. este singura fabrica din Tulcea care a avut ideea eficientizării producției, prin reciclarea reziduurilor care proveneau de la activitatea de bază: producerea de sfori și frânghii din materiale plastice. Prin Regio, societatea comercială a achiziționat o linie de reciclare și nouă utilaje noi, reușind să valorifice sectorul de producție prin extinderea și modernizarea acestuia.

Proiectul „Fabrică de reciclare a deșeurilor din polipropilenă″ face parte din strategia pe termen mediu şi lung a SC Stulc SRL de creştere a profitabilitații societăţii, a portofoliului de clienți, a numărului și a calității produselor, pentru adaptarea la exigenţele clienților:  „Fiind deja activi pe piața articolelor de pescuit (ațe, sfori, frânghii, sfoară de balotat), am fost în măsură să previzionăm tendinţele pieţei interne, constatând o lipsă de materiale pentru ambalat”, își amintește Liviu Urlih.

Oportunități de dezvoltare, prin protecţia mediului

Beneficiarul a plecat de la premisa că poate dezvolta o afacere rentabilă prin reciclarea deșeurilor, contribuind, în acelaşi timp, la crearea unui mediu mai curat, obiectivul principal fiind acela de a deveni unul dintre polii importanți ai valorificării deșeurilor din regiune.

Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul anului 2011, iar activitatea de reciclare a început în primăvara anului 2013. Au fost achiziționate două linii de fabricație, una de reciclare și a doua de prelucrare a deșeurilor din polipropilenă (PP) și polietilenă de înaltă densitate (HDPE),  care pot realiza materiale de ambalare: benzi din polipropilenă și sfoară de balotat (folosită în agricultură). Câte doi anagajaţi, care lucrează în două schimburi, operează cele două linii de fabricaţie – linia de reciclare a deşeurilor cu o capacite de 2.000kg/24h şi linia de prelucrare cu o capacitate de 1.000kg/24h. Pentru cele două linii se folosesc reziduurile provenite de la utilajele producătoare de sfoară, însă conducerea companiei intenționează să mărească capacitatea de reciclare prin achiziționarea de deșeuri suplimentare.
 
Tot prin proiect, fabrica a fost dotată cu 2 utilaje pentru producţia de sfoară de balotat, 2 utilaje de produs sfoară, de diverse dimensiuni, și 4 utilaje de bobinare. Şase persoane au fost special angajate să opereze noile utilaje.

Adaptarea la piață = creștere economică

Achiziționarea de utilaje tehnologice noi și performante, de ultimă generație, a permis societății comerciale să-și diversifice portofoliul, contractând noi clienți în domeniul materialelor de ambalare. SC Stulc SRL se va orienta către acest segment de piață, adaptându-se permanent schimbărilor tehnologiei și echipamentelor moderne, utilizate în industria materialelor de ambalare. Astfel, se va ajunge la diversificarea produselor executate, reducerea timpilor de execuție şi scăderea consumului de combustibili.

Condițiile de muncă pentru angajații companiei s-au îmbunătățit, ceea ce a dus la creşterea calităţii întregii activităţi a firmei. A crescut şi productivitatea muncii, prin îmbunătățirea organizării şi reducerea timpilor neproductivi, obţinându-se, astfel, fluxul productiv optim.

Pentru conducerea firmei, creșterea cifrei de afaceri se datorează în primul rând măririi portofoliului de clienți cu 10%, prin politica de dezvoltare adoptată. Profitul obținut va fi folosit, în cea mai mare parte, pentru amortizarea utilajelor achiziționate și dezvoltarea continuă a activității.

 

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...