Recomandarea brokerilor pentru Prospecţiuni SA: Cumpără!

Preţul ţintă al acţiunilor companiei Prospecţiuni Bucureşti a fost uşor corectat (cu 0,007 lei, până la 0,21 lei/ acţiune) de către analiştii SSIF Broker Cluj Napoca. Analiştii recomandă, însă, trecerea de la PĂSTRARE, la CUMPĂRARE, pe termen lung, potrivit unui raport trimis la ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 16 iul. 2012, 21:05
Recomandarea brokerilor pentru Prospecţiuni SA: Cumpără!

Scăderea acţiunlor Prospectiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) cu circa 11% faţă de ultima evaluare, din mai, a fost unul din motivele determinat pentru care recomandarea „PĂSTRARE“ a fost schimbată în „CUMPĂRĂ“.

Recomandarea a fost modificată „având în vedere potenţialul pe termen mediu-lung al companiei, în contextul volumului mare de investiţii pentru internaţionalizarea şi diversificarea activităţilor, şi, de asemenea, al poziţiei dominante pe piaţa internă“, scrie Andrei Rădulescu, autorul raportului SSIF broker trimis la ECONOMICA.NET.

„În ciuda pierderilor de pe primul trimestru, consider că societatea se va întoarce la profit şi va încheia 2012 cu un EBIT (profit brut) pozitiv, în jurul valorii de 13 milioane de lei.

Iarna grea, dependenţa companiei de comenzile Petrom şi Romgaz, ca şi cheltuielile financiare mari au dus la pierderi pe primul trimestru.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care deţine, prin grupul care îi poartă numele, peste 55% din acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), va investi aproximativ 100 milioane de dolari în explorarea unui zăcământ petrolier în Senegal şi Guineea Bisau.

Prospectiuni SA (PRSN) a raportat un profit brut preliminar pe anul trecut de 41,4 milioane de lei, de 22 ori mai mare faţă de câştigul din 2010, din afaceri de 315 milioane de lei, aproape duble faţă de 2010, precizează raportul anterior al SSIF Broker Cluj Napoca.

Compania magnatului Ovidiu Tender se aşteaptă la afaceri cu 11% mai mari în 2012 (350 milioane de lei), din care doar jumătate să fie acoperite de comenzile venite de la Petrom şi Romgaz, potrivit unui raport al MEI – Roemenie En Bulgarije Fonds.

În trimestrul 1 2012, afacerile Prospecţiuni Bucureşti s-au contractat cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi profitul s-a transformat în pierderi de 13,9 milioane de lei.

„Cu toate acestea, pe termen scurt investitorii ar trebui să ia în considerare persistenţa riscurilor macro-financiare globală (criza datoriilor suverane în zona euro, încetinirea creşterii economice în Statele Unite şi China), dar, de asemenea, şi riscul politic intern ridicat.

Aceşti factori de risc pot avea impact lichiditate de PRSN pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB)“, precizează analistul de la SSIF Broker.

În scenariul negativ, ddeteriorarea în continuare a condiţiilor la nivel mondial şi intern macro-financiare şi politice ar putea împinge PRSN spre 0,082 lei /acţiune.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Facebook intenţionează să îşi schimbe numele – The Verge
Facebook intenţionează să îşi schimbe numele – The Verge
Reţeaua socială Facebook Inc intenţionează să se reinventeze prin adoptarea unui nou nume în cursul săptămânii următoare, ...
Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului pandemic, nici măcar pe platou. Presiunea e uriaşă pe sistemul sanitar
Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului pandemic, nici măcar pe platou. Presiunea e uriaşă pe sistemul sanitar
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că România nu a ajuns încă în vârful valului pandemiei ...
Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş
Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat ...