Recomandarea brokerilor pentru Prospecţiuni SA: Cumpără!

Preţul ţintă al acţiunilor companiei Prospecţiuni Bucureşti a fost uşor corectat (cu 0,007 lei, până la 0,21 lei/ acţiune) de către analiştii SSIF Broker Cluj Napoca. Analiştii recomandă, însă, trecerea de la PĂSTRARE, la CUMPĂRARE, pe termen lung, potrivit unui raport trimis la ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 16 iul. 2012, 21:05
Recomandarea brokerilor pentru Prospecţiuni SA: Cumpără!

Scăderea acţiunlor Prospectiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) cu circa 11% faţă de ultima evaluare, din mai, a fost unul din motivele determinat pentru care recomandarea „PĂSTRARE“ a fost schimbată în „CUMPĂRĂ“.

Recomandarea a fost modificată „având în vedere potenţialul pe termen mediu-lung al companiei, în contextul volumului mare de investiţii pentru internaţionalizarea şi diversificarea activităţilor, şi, de asemenea, al poziţiei dominante pe piaţa internă“, scrie Andrei Rădulescu, autorul raportului SSIF broker trimis la ECONOMICA.NET.

„În ciuda pierderilor de pe primul trimestru, consider că societatea se va întoarce la profit şi va încheia 2012 cu un EBIT (profit brut) pozitiv, în jurul valorii de 13 milioane de lei.

Iarna grea, dependenţa companiei de comenzile Petrom şi Romgaz, ca şi cheltuielile financiare mari au dus la pierderi pe primul trimestru.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care deţine, prin grupul care îi poartă numele, peste 55% din acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), va investi aproximativ 100 milioane de dolari în explorarea unui zăcământ petrolier în Senegal şi Guineea Bisau.

Prospectiuni SA (PRSN) a raportat un profit brut preliminar pe anul trecut de 41,4 milioane de lei, de 22 ori mai mare faţă de câştigul din 2010, din afaceri de 315 milioane de lei, aproape duble faţă de 2010, precizează raportul anterior al SSIF Broker Cluj Napoca.

Compania magnatului Ovidiu Tender se aşteaptă la afaceri cu 11% mai mari în 2012 (350 milioane de lei), din care doar jumătate să fie acoperite de comenzile venite de la Petrom şi Romgaz, potrivit unui raport al MEI – Roemenie En Bulgarije Fonds.

În trimestrul 1 2012, afacerile Prospecţiuni Bucureşti s-au contractat cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi profitul s-a transformat în pierderi de 13,9 milioane de lei.

„Cu toate acestea, pe termen scurt investitorii ar trebui să ia în considerare persistenţa riscurilor macro-financiare globală (criza datoriilor suverane în zona euro, încetinirea creşterii economice în Statele Unite şi China), dar, de asemenea, şi riscul politic intern ridicat.

Aceşti factori de risc pot avea impact lichiditate de PRSN pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB)“, precizează analistul de la SSIF Broker.

În scenariul negativ, ddeteriorarea în continuare a condiţiilor la nivel mondial şi intern macro-financiare şi politice ar putea împinge PRSN spre 0,082 lei /acţiune.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...