1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Recomandare „CUMPĂRĂ“ pentru acţiunile SIF Banat Crişana

Acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1) au un potenţial de creştere de 29% în următoarele 12 luni, faţă de preţul actual, până la 1,426 lei/ acţiune, potrivit raportului SSIF Broker, trimis la redacţia ECONOMICA.NET. În afară de politica de dividende foarte atractivă, acţiunea SIF1 ar putea deveni şi mai ademenitoare datorită intenţiei de expunere pe pieţele externe, în absenţa unei oferte locale pe măsura posibilităţilor companiei.

03 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Preţul ţintă (probabil pentru următoarele 12 luni) a fost stabilit de analistul Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker Cluj, ca urmare a subevaluării faţă de valoarea portofoliului companiei şi a rezultatelor acesteia, potrivit raportului trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

„Recomandarea „CUMPĂRĂ“ este urmarea rezultatelor bune din Semestrul 1 şi a subevaluării companiei“, scrie Andrei Rădulescu în raportul său.

SIF Banat Crişana (simbol bursier SIF2) şi-a depăşit ţinta de profit pe Semestrul 1 cu 20% şi profitul ar fi fost mai mare decât cel din aceeaşi perioadă de anul trecut chiar şi fără banii luaţi pe pachetul de acţiuni BCR vândute Grupului Erste.

Profitul net al SIF2 a cescut cu 578% faţă de Semestrul 1 din 2011, până la 96.5 milioane de lei, potrivit raportului citat. Veniturile operaţionale au crescut cu 213%, până la 135 de milioane de lei, datorită vânzărilor de deţineri mai mari cu 439%, până la 104 de milioane de lei.

Creşterea de peste 6,7 ori a profitului net s-a produs cu preţul scăderii activelor nete ale societăţii cu 2% în primul semestru, până la 1,27 miliarde de lei, înregistrată atât ca urmare a vânzărilor cât şi din cauza deprecierii acţiunilor listate la bursă din portofoliu.

SIF Banat-Crişana are participaţii la 274 de companii dintre care 141 sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Sub presiunea marilor săi acţionari instituţionali (fonduri de investiţii) SIF Banat Crişana, ca şi celelalte SIF-uri, a optat pentru o strategie de administrare mai activă decât în anii anteriori, menită să satisfacă setea de dividende a investitorilor.

În acest sens, liderii SIF1 nu se feresc să-şi asume proiectul expunerii mai mari pe bursele străine pentru a găsi oportunităţi de investiţii. Acum, mult mai mult ca altădată, lipsa de lichiditate a bursei de la Bucureşti, obligă pe administratorii SIF1 să caute noi surse de profit.

Pe de altă parte, analistul de la firma de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca nu uită că performanţele acţiunii SIF1, ca şi ale pieţelor financiare în general, depind de relansarea investiţiilor în economia reală.

„Riscurile macrofinanciare globale, ca şi cel politic intern persistă“, avertizează Andrei Rădulescu, care, ca şi ECONOMICA.NET, atrage atenţia că recomandările emise nu sunt şi sugestii de investiţii, ci doar repere probabile, nu şi obligatorii. Responsabilitatea deciziilor de investiţii aparţin exclusiv celor care le iau.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO