Record după record. Nofar cumpără un nou proiect fotovoltaic de la Portland Trust, și mai mare decât cel de la Rătești, cel mai mare din țară, achiziționat tot de la ei: 255 MW la Corbii Mari, în Dâmbovița

Nofar, care alături de Econergy a inaugurat recent parcul fotovoltaic de la Rătești, de 130 MW, pus în funcțiune luna trecută și cel mai mare din țară la ora actuală, cumpără un nou proiect de parc fotovoltaic, tot de la Portland Trust, și mai mare, de 255 MW, în localitatea Corbii Mari din Dâmbivița. Parcul ar urma să fie operațional anul viitor.
Mihai Nicuţ - mar, 12 dec. 2023, 12:47
Record după record. Nofar cumpără un nou proiect fotovoltaic de la Portland Trust, și mai mare decât cel de la Rătești, cel mai mare din țară, achiziționat tot de la ei: 255 MW la Corbii Mari, în Dâmbovița

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust anunță tranzacționarea unui nou proiect fotovoltaic, la Corbii Mari, în județul Dâmbovița, care prin anvergură devine unul dintre cele mai ample proiecte fotovoltaice din România, cu o suprafață de 290 de hectare, anunță compania într-un comunicat de presă.

Proiectul dezvoltat de Portland Trust a fost achiziționat de către Nofar Energy, unul din liderii mondiali în domeniul investițiilor în energie regenerabilă. Nofar, alături de Econergy, este și dezvoltatorul parcului de la Rătești, cel mai mare parc fotovoltaic din România, proiect cumpărat tot de la Portland Trut și care este operațional de luna trecută.

“Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în județul Dâmbovița are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă față de parcul de la Rătești, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare, demonstrând expertiza dezvoltatorului de a gestiona proiecte din ce în ce mai mari pe segmentul fotovoltaic”, arată Portland Trust în comunicat.

“Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 și începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în rețeaua electrică. Acest proiect va putea furniza energie pentru aproximativ 160.000 de gospodării și va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 de tone, fiind un pilon extrem de important pentru strategia României de reducere a emisiilor de carbon și de securizare a producției de energie verde care se dorește să ajungă la 30% din totalul producției interne până în 2030”, mai spune comunicatul.

„Portland Trust și-a diversificat portofoliul cu proiecte de mare anvergură pe segmentul energiei verzi. Această nouă etapă în consolidarea portofoliului nostru în România ne-a permis să ajungem într-un timp record să dezvoltăm cel mai mare parc fotovoltaic din România. Această tranzacție ne oferă încredere să explorăm acest segment și pe viitor și să ne lansăm în proiecte și mai ambițioase. La mai bine de 25 de ani de prezență pe piața din România, suntem bucuroși că prin proiectele pe care le vizăm, susținem strategia națională de decarbonizare. Anul 2023 a marcat accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul nostru, iar tranzacționarea celor două proiecte de la Corbii Mari și de la Rătești subliniază că suntem unul dintre puținii dezvoltatori care au reușit să gestioneze cu succes proiecte la o scară atât de mare.” declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust  până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta peste 265.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau Timișoara, oferind o alternativă eco-friendly la sursele de energie tradiționale.

Nofar este un lider mondial în domeniul investițiilor în energie regenerabilă. În ultimii 12 ani, Nofar a crescut rapid și constant, având un portofoliu extins de proiecte și filiale în 9 teritorii, 200 de angajați în întreaga lume și proiecte majore de energie regenerabilă și de stocare a energiei, mai arată comunicatul.

„Suntem bucuroși că am încheiat inca o tranzacție remarcabilă cu Nofar Energy, partenerul nostru pe termen lung care ne împărtășește viziunea comună pentru un viitor mai bun și mai verde, alimentat de energie curată.

Eforturile noastre ce susțin strategia de decarbonizare a României sunt împărtășite de echipa Nofar Energy România, condusă de Favi Stelian și de strategia de a investi într-un viitor mai bun pentru noi toți.  Suntem recunoscători că avem astfel de parteneri de-a lungul călătoriei noastre care vor avea un impact real la crearea unui mediu mai curat pentru generațiile viitoare.” a declarat Florin Furdui  Country Manager Portland Trust.

Portland Trust este un dezvoltator activ în România și Republica Cehă de aproape 25 de ani. Compania se concentrează pe dezvoltarea de clădiri comerciale. Portland a finalizat peste 850.000 mp de spații noi, în principal în sectoarele de birouri, industrie ușoară, retail și, mai recent, sectoarele de energie verde.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...