Record în ultimii şapte ani: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 21,8%, în februarie

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în februarie 2016 cu 21,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, susţinută mai ales de vânzările de alimente, ritmul de creştere fiind unul record după 2008, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează NEWS.ro.
Economica.net - mar, 05 apr. 2016, 06:41
Record în ultimii şapte ani: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 21,8%, în februarie

Produsele alimentare, nealimentare, băuturile, tutunul şi carburanţii au dus la creşterea volumului cifrei de afaceri în comerţul cu amănuntul în primele două luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS). Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut ca serie brută şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,8%, respectiv cu 18,4%.

‘Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I – 29.II.2016, comparativ cu perioada 1.I – 28.II.2015, a înregistrat o creştere cu 18,7% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+29,3%), vânzărilor de produse nealimentare (+15,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%)’, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte seria ajustată sezonier în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost înregistrată o creştere cu 16,9%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+26,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+13,9%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,8%).

În luna februarie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 4,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...