1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Record la BVB: rulajul pe ATS mai mare decat pe Rasdaq

Actiunile internationale tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, pe sistemul alternativ, au inregistrat astazi rulaje mai mari decat schimburile cu titluri listate pe sectiunea Rasdaq, potrivit unui comunicat emis de Tradeville.

21 mai, 2012 | ECONOMICA.net

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare s-au ridicat la 286.198,81 lei (64.447,48 euro), in timp ce pe segmentul Rasdaq s-au inregistrat schimburi de 252.239,52 lei (56.800,47 euro).

"Inregistrarea unui rulaj mai mare cu actiuni internationale decat cu titluri romanesti listate pe Rasdaq denota faptul ca acestea castiga increderea investitorilor romani, care cauta oportunitati de diversificare si in alte instrumente decat cele cu care sunt obisnuiti. Suntem convinsi ca daca titlurile americane ar fi fost tranzactionate mai mult de doua ore, investitorii ar fi mult mai activi si pe acest segment de piata al BVB. Acest rulaj ne incurajeaza sa continuam efortul nostru de convingere a factorilor de decizie pentru prelungirea programului de tranzactionare a actiunilor americane pana la ora 23.00", potrivit Tradeville.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP. Tradeville activeaza in calitate de market maker pentru emitentii adusi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO