1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

Cel mai bun prim trimestru din ultimii 10 ani pentru tranzacţiile cu maşini second-hand. Record şi pentru piaţa maşinilor noi

Tranzacţiile cu maşini second-hand în România (reînmatriculări) au avut parte de cel mai bun prim trimestru din ultimii 10 ani, cu o medie de aproape 52.000 de autoturisme vândute lunar, în timp ce piaţa maşinilor noi a crescut cu 25%, în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2018, cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, relevă o analiză de specialitate întocmită de Autovit.ro.

06 mai, 2019 | Agerpres

Conform datelor, care se bazează pe statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în intervalul ianuarie - martie 2019, au fost înregistrate 35.836 de tranzacţii de maşini noi. În acest context, Dacia are peste o treime din piaţă, iar primele cinci mărci - Dacia, Renault, Ford, Skoda şi Volkswagen - au peste 63% din total. Cele mai vândute modele de autoturisme noi au fost: Duster, Logan şi Sandero - de la Dacia, iar ca mărci străine, cele mai comercializate au fost Renault Clio, Skoda Octavia şi Ford Focus.

În cazul tranzacţiilor cu maşini second-hand pe plan intern (reînmatriculări), acestea au avut o medie de aproape 52.000 de unităţi vândute în fiecare lună.

Potrivit sursei citate, piaţa maşinilor rulate din import a scăzut cu 9% în primul trimestru, reprezentând al treilea an consecutiv de scădere. În ceea ce priveşte cota de piaţă pe piaţa autoturismelor rulate, pentru prima oară, marca BMW a terminat pe locul doi, poziţie care era, în general, ocupată de Opel, în timp ce Volkswagen a rămas pe primul loc.

Datele Autovit.ro arată, totodată, că în topul celor mai căutate branduri auto pe platforma online, Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz şi Ford se află, în continuare, în preferinţele românilor. Spre deosebire de primul trimestru din 2018, anul acesta mărcile Audi şi Ford au câştigat teren în faţa BMW.

Specialiştii din piaţa auto estimează că numărul maşinilor second-hand din import are potenţial să ajungă la peste 400.000 de unităţi. Pe de altă parte, anul în curs are mari şanse să fie unul record şi pentru maşinile electrice, unde vânzările pot trece de 1.000 de unităţi.

Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării şi cumpărării de maşini noi şi second-hand, cu peste două milioane de vizitatori pe lună şi peste 1.000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO