Record pentru Samsung: Profitul a crescut cu peste 90% în trimestrul încheiat în septembrie

Grupul sud-coreean Samsung Electronics, cel mai mare producător de televizoare şi smartphone-uri din lume, a raportat un profit record, peste aşteptările analiştilor, şi şi-a mărit avansul faţă de Apple la vânzările de smartphone-uri, ca urmare a popularităţii gamei Galaxy.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 07:03
Record pentru Samsung: Profitul a crescut cu peste 90% în trimestrul încheiat în septembrie

Profitul operaţional a urcat cu 91%, la 8.100 miliarde de woni (7,3 miliarde de dolari) în cele trei luni încheiate în septembrie, a anunţat Samsung. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau profit de 7.580 de miliarde de woni.

Câştigul la divizia de telefoane mobile a avansat cu 93%, susţinut şi de lansarea în mai a Galaxy S III şi Note, compensând un declin al profitului din vânzarea de cipuri de memorie, afirmat mai mulţi analişti pentru Bloomberg. Vânzările de tlevizoare au contribuit, de asemenea, la rezultatele Samsung.

„Smartphone-urile au avut rezultate foarte solide. Livrările au crescut semnificativ şi au calmat termerile că fondurile alocate pentru marketing afectează profitul”, a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment Corp, din Seul.

Wonul s-a apreciat la maximul a 11 luni vineri, situaţie care are, de obicei, impact negativ asupra profiturilor din străinătate ale compniilor locale. Samsung a obţinut 84,5% din venituri în afara Coreii de Sud, potrivit calculelor Bloomberg.

Vânzările din trimestrul al treilea s-au ridicat la 52.000 de miliarde de woni, faţă de estimările analiştilor de 51.600 miliarde de woni.

Profitul operaţional ar putea fi cu 200 de miliarde de woni mai mare sau mai redus decât estimările preliminare anunţate vineri de Samsung. Grupul va publica date finale tot în octombrie.

Samsung a livrat probabil 57,1 milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea, potrivit estimărilor firmei Daishin Securities. Grupul ar depăşi astfel livrările record de 50,5 milioane de smartphone-uri din trimestrul anterior.

Rivalul Apple, devansat pe piaţa globală a smartphone-urilor doar de Samsung, a început să vândă în septembrie iPhone 5. Compania americană a raportat vânzări de peste 5 milioane de unităţi în primul weekend, sub estimările unor analişti, din cauza limitelor impuse de lanţul de aprovizionare.

Samsung şi Apple sunt implicate în mai multe procese referitoare la patente, parte a încercărilor de a a controla o parte cât mai mare din piaţa mondială a smartphone-urilor, estimată la 219 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...