Record pentru Samsung: Profitul a crescut cu peste 90% în trimestrul încheiat în septembrie

Economica.net
05 10. 2012
35326378_2_3_610x435_75501600

Profitul operaţional a urcat cu 91%, la 8.100 miliarde de woni (7,3 miliarde de dolari) în cele trei luni încheiate în septembrie, a anunţat Samsung. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau profit de 7.580 de miliarde de woni.

Câştigul la divizia de telefoane mobile a avansat cu 93%, susţinut şi de lansarea în mai a Galaxy S III şi Note, compensând un declin al profitului din vânzarea de cipuri de memorie, afirmat mai mulţi analişti pentru Bloomberg. Vânzările de tlevizoare au contribuit, de asemenea, la rezultatele Samsung.

„Smartphone-urile au avut rezultate foarte solide. Livrările au crescut semnificativ şi au calmat termerile că fondurile alocate pentru marketing afectează profitul”, a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment Corp, din Seul.

Wonul s-a apreciat la maximul a 11 luni vineri, situaţie care are, de obicei, impact negativ asupra profiturilor din străinătate ale compniilor locale. Samsung a obţinut 84,5% din venituri în afara Coreii de Sud, potrivit calculelor Bloomberg.

Vânzările din trimestrul al treilea s-au ridicat la 52.000 de miliarde de woni, faţă de estimările analiştilor de 51.600 miliarde de woni.

Profitul operaţional ar putea fi cu 200 de miliarde de woni mai mare sau mai redus decât estimările preliminare anunţate vineri de Samsung. Grupul va publica date finale tot în octombrie.

Samsung a livrat probabil 57,1 milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea, potrivit estimărilor firmei Daishin Securities. Grupul ar depăşi astfel livrările record de 50,5 milioane de smartphone-uri din trimestrul anterior.

Rivalul Apple, devansat pe piaţa globală a smartphone-urilor doar de Samsung, a început să vândă în septembrie iPhone 5. Compania americană a raportat vânzări de peste 5 milioane de unităţi în primul weekend, sub estimările unor analişti, din cauza limitelor impuse de lanţul de aprovizionare.

Samsung şi Apple sunt implicate în mai multe procese referitoare la patente, parte a încercărilor de a a controla o parte cât mai mare din piaţa mondială a smartphone-urilor, estimată la 219 miliarde de dolari.