1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Franklin Templeton: Foştii proprietari sunt în câştig acum. FP la un nou record de preţ: 0,811 lei/acţiune

Foştii proprietari despăgubiţi cu acţiuni FP ar încasa acum mai mult decât valoarea despăgubirilor calculate oficial, potrivit administratorului Fondului Proprietatea (FP). Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au ajuns la un nou preţ maxim al tuturor timpurilor în această dimineaţă, de 0,811 lei / titlu, după ce, ieri, preţul de închidere la Bursă al acţiunilor Fondului a fost de 0,8050 lei / acţiune. 

05 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic și Manager de Fond al Fondului Proprietatea (FP), a anunţat că foştii proprietari ar încasa acum mai mult decât valoarea la care au fost despăgubiţi cu acţiuni FP, dacă şi-ar vinde titlurile.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au ajuns la un nou preţ maxim al tuturor timpurilor în această dimineaţă, de 0,811 lei / titlu.

Preţul de închidere al acţiunilor Fondului, în data de luni, 4 noiembrie 2013, a fost de 0,8050 lei / acţiune. Preţul FP , înregistrând o creştere de 46,5% de la începutul anului.

Franklin Templeton  derulează, până pe 14 noiembrie, o ofertă publică de răscumpărare a acţiunilor FP, menită să reducă în mod accelerat diferenţa (discountul) dintre preţul de piaţă al acţiunilor şi valoarea unitară (pe acţiune) a activului net, sau a portofoliului Fondului.

„De la începutul mandatului nostru (Franklin Templeton, n.r.), am plătit aproximativ 600 de milioane de euro în dividende, sau aproximativ 0,20 RON pe acţiune. Acest lucru înseamnă că un acţionar care a primit acţiuni la Fond sub formă de compensare, înainte de listare, în baza unei evaluări de 1 RON, îşi poate vinde acum acţiunile FP la peste 0,8050 lei, recuperând o valoare totală de peste 1 RON pe acţiune“, potrivit calculelor lui Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Persoanele care au primit acţiuni după listarea Fondului ar beneficia încă şi mai mult de aprecierea preţului acţiunilor FP. Procesul de compensare prin acţiuni la Fondul Proprietatea s-a încheiat în 2011, când preţul mediu al acţiunilor era de 0,5105 lei.

„Aceşti acţionari au obținut un câştig de 57,6%“, mai spune Greg Konieczny.

Franklin Templeton se află într-o campanie susţinută de atragere a adeziunii acţionarilor de partea sa şi împotriva intenţiilor celui mai mare acţionar al FP, Elliott Associates, de a schimba managementul Fondului. 

Greg Konieczny promite că va continua „eforturile de a debloca potenţialul Fondului prin acţiuni menite să crească valoarea activului net pe acțiune şi să reducă şi mai mult discountul."

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO