Recrutorii de la Lidl şi Renault îţi spun ce caută şi pentru ce greşeli îţi resping CV-ul

Află dintr-un material ECONOMICA.NET care este profilul candidatului cu cele mai mari şanse să fie angajat la Lidl sau la grupul Renault, cum arată CV-ul câştigător la fiecare dintre cele două companii şi, punctual, ce greşeli să eviţi dacă vrei să fii recrutat.
Cristina Şomănescu - sâm, 18 mai 2013, 13:39
Recrutorii de la Lidl şi Renault îţi spun ce caută şi pentru ce greşeli îţi resping CV-ul

Profilul candidatului cu cele mai mari şanse de angajare la Renault

Renault caută candidaţi cu deschidere internaţională, evaluată de recrutori prin studii făcute de candidaţi în străinătate sau prin proiecte internaţionale la care au participat, prin cercetări sau doctorate făcute „afară” ori prin experienţă dovedită într-o companie multinaţională, ne-au spus oficialii direcţiei de comunicare a grupului Renault.

Recrutorii de la Renault caută cu precădere absolvenţi de Inginerie care au cunoştinţe solide de limba engleză şi de limba franceză.
Nu sunt neapărat relevante atestatele de limbi străine în decizia de angajare, ne spun oficialii Renault.

Recrutorii grupului Renault vor testa cunoştinţele de limbă străină ale candidaţilor fie printr-un interviu telefonic, fie printr-un test scris. Candidaţii care aplică pentru posturi de debutant sunt evaluaţi telefonic de recrutorii Renault în privinţa nivelului de limbă străină precizat în CV, în timp ce pentru poziţiile specializate, recrutorii de la Renault optează pentru evaluarea cunoştinţelor de engleză şi de franceză în scris, ne-au explicat ei.

Câţi dintre candidaţii care aplică la Renault îşi supraevaluează cunoştinţele de limbi străine?

80% dintre candidaţii care aplică pentru un job la Renault îşi supraevaluează cunoştinţele de limbă străină în CV, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii grupului.

Ce le recomandă recrutorii de la Renault candidaţilor care vor să se angajeze în cadrul grupului

– Pentru posturile de debutant e important să precizezi în CV şi joburile pe care le-ai avut pe perioade scurte de timp, chiar dacă nu au legătură cu postul şi domeniul pentru care aplici.
– Dacă eşti debutant şi vrei un loc de muncă la Renault, aplică pentru un stagiu în cadrul grupului. Pentru următorul stagiu, recrutările încep în noiembrie.
– Dacă, de exemplu, ai obţinut Doctoratul, nu scrie în CV telegrafic doar că ai dobândit acest titlu. Precizează succint în ce a constat teza şi cercetarea, ce abilităţi ai deprins din această experienţă.

Cum arată CV-ul candidatului angajabil la Lidl

Dincolo criteriile de eligibilitate specifice fiecărui post sau departament pentru care angajează, retailerul german Lidl recrutează candidaţi tineri, dornici să înveţe. Sunt angajabili în cadrul Lidl şi candidaţii care nu au experienţă, a spus pentru ECONOMICA.NET Georgiana Tugearu, PR manager la retailerul german Lidl.

Cum evaluează recrutorii de la Lidl „dorinţa candidaţilor de a învăţa”

Ai participat la traininguri? Ai urmat stagii de pregătire? Ai lucrat într-un ONG? Dacă răspunsul tău este afirmativ la cel puţin una din întrebările antemenţionate, atunci ai şanse mari să fii recrutat în echipa Lidl, a spus pentru ECONOMICA.NET Georgiana Tugearu, PR manager la retailerul german Lidl.

Trimiţi CV-ul la Lidl de pe o adresă de email din copilărie? Va fi respins

„Toate detaliile contează (n. red. în decizia de angajare a unui candidat). De la modul în care candidaţii formulează subiectul emailului la care ataşează CV-ul pe care îl trimit companiei, până la adresa de mail a candidaţilor”, ne-a spus Georgiana Tugearu.

Concret, detalii precum dacă cel care aplică pentru un post la Lidl trimite CV-ul de pe o adresă de mail de tipul „nume.prenume” sau de pe o adresă „din copilărie” influenţează decizia recrutorului de a-l califica pentru următoarea etapă de recrutare sau de a-i respinge CV-ul, ne-a explicat Georgiana Tugearu.

Redactează cu atenţie emailul pe care îl trimiţi companiei, dacă vrei un job la Lidl

Recrutorii de la Lidl se uită la modul în care candidaţii se prezintă în corpul mailului la care ataşează CV-ul şi dacă CV-ul este însoţit de o scrisoare de intenţie.

Lidl: trimite şi o scrisoare de intenţie împreună cu CV-ul, ca să-ţi sporeşti şansele să fii recrutat pe postul vizat.

Chiar dacă anunţul de recrutare nu solicită explicit o scrisoare de intenţie, candidaţii care vor să-şi maximizeze şansele de angajare la Lidl pot trimite o scrisoare de intenţie în care să explice de ce sunt potriviţi pentru post şi cum pot aduce plusvaloare companiei, ne-a spus oficialul Lidl.

Toţi candidaţii selectaţi să performeze în cadrul retailerului german Lidl sunt şcolarizaţi o lună în cadrul companiei, perioadă în care sunt familiarizaţi cu cultura oganizaţională a retailerului german, ne-a spus Georgiana Tugearu.

Lidl oferă cursuri gratuite de limba germană desfăşurate în timpul orelor de program candidaţilor selectaţi pe posturile pentru care se solicită expres limba germană, cu condiţia ca ei să aibă deja cel puţin cunoştinţe de bază de germană.
Lidl recrutează în această perioadă pentru 13 poziţii la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...