Rectificare bugetară Bucureşti: bugetul creditelor interne va fi majorat cu 35,9 milioane de lei – CGMB

Bugetul creditelor interne va fi majorat cu 35,9 milioane de lei, în urma unei rectificări bugetare adoptate în şedinţa de marţi a CGMB. Hotărârea a fost adoptată cu 32 de voturi 'pentru'.
AGERPRES - mar, 07 sept. 2021, 13:15
Rectificare bugetară Bucureşti: bugetul creditelor interne va fi majorat cu 35,9 milioane de lei - CGMB

„Este vorba despre un credit de 35 milioane, pe care l-am obţinut pentru refinanţarea unor datorii publice pe care le avem până la sfârşitul anului. Este necesar să trecem acum pentru a putea plăti o primă tranşă pe 14 septembrie. Din aceşti bani, 35 de milioane, cea mai mare parte a lor se duc către sănătate pentru cheltuieli curente ale spitalelor, dar şi pentru o investiţie la Spitalul Panduri, pentru noul laborator, se duc la Administraţia Străzilor, se duc pentru suplimentarea bugetului pentru întreţinere parcuri, se duc către iluminatul public, pentru că ştim cu toţii că a crescut preţul energiei şi implicit al iluminatului public”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

Potrivit raportului de specialitate, bugetul local se va majora cu 30 de milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate în baza contractelor de parteneriat sau asociere pentru secţiunea dezvoltare, scrie Agerpres.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale propune majorarea veniturilor la bugetul local cu 3,3 milioane lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale şi echipamentelor de comunicaţii în urgenţă în sănătate.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement doreşte suplimentarea bugetului cu 3 milioane de lei, la bunuri şi servicii.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi majorat cu 5,4 milioane lei, dintre care 4,1 milioane reprezintă cheltuieli de personal, iar un milion de lei sunt destinaţi investiţiei „Banca de alimente, Cantină socială, Centrul de asistenţă pentru mamă şi copii şi reintegrare socio-profesională”.

Direcţia Transporturi propune suplimentarea bugetului cu 150.000 de lei pentru curăţarea adăposturilor modulare achiziţionate. Urmează să fie majorate cu 1,3 milioane lei şi sumele destinate lucrărilor la pasajul Doamna Ghica.

Direcţia Servicii Publice va primi în plus 1,1 milioane lei pentru închirierea, amplasarea şi întreţinerea toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, precum şi a toaletelor ecologice mobile. Alţi 60.000 de lei vor reprezenta contribuţia Municipiului Bucureşti în patrimoniul iniţial al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor.

Administraţia Fondului Imobiliar propune suplimentarea bugetului cu 300.000 de lei pentru asistenţă socială.

„Această rectificare bugetară ne permite să reluăm în sfârşit lucrările pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, operaţiune care acum poate începe. Mulţumesc consilierilor generali ai USR PLUS, PNL şi PMP, care au înţeles că, dincolo de situaţia politică la nivel naţional, e foarte important să lucrăm în continuare, împreună, pentru interesul oraşului”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Liderul social-democraţilor din CGMB, Aurelian Bădulescu, a anunţat înainte de şedinţă că grupul consilierilor generali ai PSD va absenta, deoarece pentru primarul general, Nicuşor Dan, niciunul dintre proiectele iniţiate de PSD nu prezintă interes.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
ROBOR la trei şi şase luni continuă să crească şi ating, din nou, cele mai mari valori din primavara anului trecut ...
Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium
Brembo a prezentat un sistem de frânare independentă care va intra, inițial, în dotarea mașinilor premium
Oficialii producătorului de componente auto Brembo au anunțat lansarea Sensify, un nou sistem de frânare care funcționează ...
Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră
Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră
Marea Britanie va majora din aprilie 2022 cu 6,6% salariul minim pentru cei cu vârsta de 23 de ani şi peste, de la 8,91 ...