Reducerea TVA la carne: Patronii vor să participe la negocierile cu FMI

Reprezentanţii din industria cărnii vor ca experţii organizaţiilor implicate în campania de reducere a TVA la carne şi produse din carne să fie invitaţi la discuţiile cu misiunea Fondului Monetar Internaţional privind bugetul pe 2015 şi să le expună acestora motivele oportunităţii acestei măsuri, a declarat, marţi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Alex Jurconi, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - mar, 02 dec. 2014, 11:25
Reducerea TVA la carne: Patronii vor să participe la negocierile cu FMI

‘Obiectivul nostru este ca scăderea TVA de la 24% la 5% să fie preluată în bugetul anului 2015 cu acţiune imediată, de la 1 ianuarie’, a spus Jurconi.

Potrivit acestuia, în proiectul de buget pe anul viitor, după informaţiile pe care le deţine, reducerea este prinsă la nivelul de 9%, dar măsura urmează să fie discutată cu reprezentanţii FMI, scrie Agerpres.

‘Ne-am dori să fim invitaţi şi noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru că dincolo de regula de trei simplă a acestui act, respectiv cât încasează statul la 24%, cât ar încasa la 9% sau la 5%, există multe alte considerente pe care noi, organizaţiile profesionale, sindicale şi de consumatori la cunoaştem, la ştim, şi am dori să le prezentăm punctul nostru de vedere reprezentanţilor finanţatorilor internaţionali’, a precizat Alex Jurconi.

Preşedintele Pro Agro a arătat că statul colectează din cota de TVA de 24% la carne şi produse din carne aproximativ 450 – 500 de milioane de euro.

Pro Agro susţine că oportunitatea măsurii de reducere a TVA la carne şi produse din carne ar fi mai evidentă dacă statul ar încasa TVA pe coduri CAEN şi ar vedea în acest fel de unde vin banii la buget şi unde sunt încasări slabe din cauza evaziunii.

Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federaţiei Naţionale Pro Agro (Asociaţia Română a Cărnii – ARC, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România – UCPR), în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe ‘SINDALIMENTA’, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – ANPCPPSR şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România – AMRCR, au iniţiat în aprilie 2014 o campanie la nivel naţional, de reducere a TVA la carne şi la produsele din carne, în care sunt implicaţi şi consumatorii.

Până pe 2 decembrie, peste 204.000 de români au semnat petiţia de reducere la 5% a TVA la carne şi la preparatele din carne. Cei mai mulţi semnatari sunt din zona Bucureşti/Ilfov, urmaţi de arădeni şi braşoveni.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Niculescu, Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă
Niculescu, Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă
Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat deoarece România a avut o iarnă uşoară, cu ...
Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%
Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%
Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.
Meidan Butnaru, care a adus peste 200.000 de turiști din Israel: Am discuții concrete cu sindicate mari, organizații și companii importante
Meidan Butnaru, care a adus peste 200.000 de turiști din Israel: Am discuții concrete cu sindicate mari, organizații și ...
Meidan Butnaru, om de afaceri româno-israelian, care a adus în anii dinaintea pandemiei peste 200.000 de turiști din Israel, ...