Referendumul se va desfăşura într-o singură zi, între orele 07.00 şi 22.00

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura într-o singură zi, dar va fi extins programul secţiilor de votare, referendumul urmând să aibă loc între orele 07.00 şi 22.00.
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 15:44
Referendumul se va desfăşura într-o singură zi, între orele 07.00 şi 22.00

Surse din cadrul USL au declarat pentru „Gândul” că referendumul se va desfăşura într-o singură zi.

Lideri ai USL au declarat la finele săptămânii trecute că ar fi posibil ca referendumul pentru demitere să aibă loc în două zile.

Surse USL au declarat pentru „Gândul” că s-a abandonat această idee, urmând să fie prelungit programul secţiilor de vot, acestea urmând să fie deschise pe 29 iulie, de la ora 07.00 la orele 22.00. În programul iniţial, cetăţenii puteau vota între orele 08.00 şi 20.00. Astfel, programul a fost extins cu trei ore.

Premierul Victor Ponta a declarat la „Gândul Live” că legea referendumului va fi modificată potrivit deciziei Curţii Constituţionale, astfel încât preşedintele să fie demis cu votul majorităţii, dacă la urne se prezintă jumătate plus unu din cei înscrişi pe listele electorale.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, se întâlneşte, luni, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, întâlnirea având loc înaintea şedinţelor în care parlamentarii vor adopta o decizie legată de legislaţia privind referendumul.

Parlamentul a fost convocat în această săptămână în sesiune extraordinară pentru a discuta legat de legea referendumului şi pentru a stabili atribuţiile Curţii Constituţionale.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a cerut liderilor USL să spună cât mai repede care sunt condiţiile în care se va desfăşura referendumul pentru demiterea sa.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...