Regilor asfaltului li se şubrezesc regatele: Cât de mult au scăzut afacerile marilor drumari români

Companiile ce construiesc drumuri au rezultate financiare din ce în ce mai proaste. Lucrări sunt mai puţine, Compania de Autostrăzi nu mai are bani de investiţii, astfel încât oameni de afaceri ce erau obişnuiţi cu profituri anuale de zeci de milioane de euro se mulţumesc acum şi cu câteva milioane de euro
Economica.net - lun, 09 iun. 2014, 21:10
Regilor asfaltului li se şubrezesc regatele: Cât de mult au scăzut afacerile marilor drumari români

Marii constructori români denumiţi generic „regii asfaltului” trec printr-o perioadă mai proastă caracterizată de scăderi masive ale afacerilor şi de profituri mult diminuate. Potrivit datelor de la Finanţe, toate companiile mari de construcţii civile cu acţionariat românesc au rezultate în scădere 2013-2012. Majoritatea sunt încă pe profit, dar afacerile au cunoscut un recul semnificativ.

Cele mai solide companii rămân cele două deţinute de constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB şi Tehnostrade. În ciuda faptului că niciuna dintre cele două nu mai este lider la cifra de afaceri, totuşi, raportul afaceri-profit le este net favorabil în raport cu oricare altă companie mare de construcţii de drumuri.

Astfel, deşi cea mai mare cifră de afaceri realizată anul trecut aparţine companiei braşovene Straco Grup, controlată de Alexandru şi Traian Horpos, totuşi profitul cel mai mare este acontat de Spedition UMB. Mai mult, Umbrărescu plusează cu Tehnostrade, cea de-a doua sa firmă de construcţii, care, de asemenea, are marje de profit foarte bune.

Cifre de afaceri mari mai întâlnim şi la companiile Tehnologica Radion, a lui Teodor Berna, şi Eurotrading Construct ’98, de Dan Besciu, patronul celebrului restaurant, acum clădire de birouri, “Golden Blitz”.

În schimb, profiturile pe măsura cifrelor de afaceri au ajuns destul de rare în 2013, departe de perioada 2007-2010, când acestea ajungeau la zeci şi chiar sute de milioane de euro.

Anul trecut, Dorinel Umbrărescu, prin Spedition UMB, are o cifră de afaceri de 470 de milioane de lei şi un profit de 88 de milioane de lei. În 2012, cifrele înregistrate erau 616, respectiv 94 milioane de lei. Prin Tehnostrade, mai adaugă o cifră de afaceri de 338 de milioane de lei şi un profit de 43 de milioane de lei,  ambele în scădere faţă de anul precedent – 549, respectiv 73 de milioane de lei.

Adunând cifrele de pe cele două firme, aflăm rezultatele celui mai mare „rege al asfaltului”: 800 de milioane de lei cifră de afaceri şi un profit de 130 de milioane de lei – o marjă de circa 17%.

Pe locul doi la afaceri se află firma Straco Grup. Aceasta a înregistrat anul trecut o cifră de de afaceri de 616 milioane de lei, faţă de 872 de milioane de lei în 2012. La  616 milioane de lei, profitul a fost de doar 0,9 milioane de lei, faţă de 13 milioane de lei cu un an în urmă.

Euro Construct Trading ’98  a avut rulaje de 462 de milioane de lei, în 2013, similară cu cea din 2012, iar profitul înregistrat a fost de 31 de milioane de lei, faţă de 40 de milioane de lei cu un an în urmă.

Tehnologica Radion a înregistrat o scădere semnificativă a cifrei de afaceri. De la 560 de milioane de lei în 2012 la 356 de milioane de lei, anul trecut. Profitul a scăzut şi el , de la 4,5 milioane de lei la 3,8 milioane de lei.

Compania afaceristului braşovean Marcel Butuza, Vectra Service, este singura dintre firmele „regilor asfaltului” care a avut un 2013 pe pierdere. La afaceri de 153 de milioane de lei a înregistrat un rezultat negativ de 10 milioane de lei. Cu un an în urmă, profitul a fost de 0,7 milioane de lei la afaceri de 188 de milioane de lei

Tel Drum, compania care câştigă multe din contractele de reparaţii de drumuri în Teleorman, este singura care a înregistrat afaceri mai mari anul trecut, faţă de 2012, 183 de milioane de lei, faţă de 147 de milioane de lei. În schimb, profitul a scăzut de la 10 milioane de lei la 0,6 milioane de lei.

Costel Căşuneanu, cu a sa PA&CO, are una dintre cele mai abrupte scăderi în business. De la afaceri de 227 de milioane de lei în 2012, a ajuns la 121 de milioane de lei, anul trecut, iar profitul a scăzut până la 0,47 milioane de lei, de la 2 milioane de lei cu un an în urmă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rata de infectare din Bucureşti scade pentru prima dată în ultimele trei luni, de la 16,51, la 16,50 – joi, 21.10.2021
Rata de infectare din Bucureşti scade pentru prima dată în ultimele trei luni, de la 16,51, la 16,50 – joi, 21.10.2021
Rata de incidentă din Bucureşti a scăzut pentru prima dată în ultimele trei luni, de la 16,51 la mia de locuitori, în ...
Vaccinul anti-COVD-19 dezvoltat de Pfizer are o eficienţă ridicată în rândul adolescenţilor – studiu
Vaccinul anti-COVD-19 dezvoltat de Pfizer are o eficienţă ridicată în rândul adolescenţilor – studiu
 Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech are o eficacitate ridicată în rândul adolescenţilor, potrivit ...
BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat în primele 9 luni ale anului
BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat în primele 9 luni ale anului
BAT a contribuit la bugetul de stat cu 7,8 miliarde de lei în primele 9 luni din 2021, în creștere cu 13% față de aceeași ...