Regio: Oltenia Business Center – un nucleu pentru dezvoltarea afacerilor în Râmnicu Vâlcea

Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 04:10
Regio: Oltenia Business Center - un nucleu pentru dezvoltarea afacerilor în Râmnicu Vâlcea

Proiectul “Centrul de dezvoltare a serviciilor în afaceri Nord Oltenia” a apărut în peisajul vâlcean ca o oportunitate pentru mediul de afaceri, oferind IMM-urilor cea mai complexă gamă de servicii de business din localitate. Acum, clădirea este ocupată în proporție de 93% de 14 firme, care, odată cu mutarea sediului în centrul de afaceri, au creat 30 de noi locuri de muncă.

Ideea construirii centrului de afaceri s-a născut odată cu inaugurarea bulevardului Dem Rădulescu, construit tot din fonduri Regio, care face legătura între cartierul Ostroveni și zona comercială din sudul municipiului. Noua arteră de circulație a făcut ca zona pe care o traversează să se dezvolte rapid, iar apariția structurii de afaceri a fost una salutară pentru firmele din zonă: ”IMM –urile şi microîntreprinderile resimțeau lipsa spaţiilor adecvate şi echipate corespunzător pentru a-și putea dezvolta gama de servicii. De aceea, am luat iniţiativa să răspundem acestei nevoi a mediului antreprenorial din Râmnicu Vâlcea, iar Regio ne-a oferit sprijinul financiar pentru a putea finaliza construcția în cel mai scurt timp”, își amintește Mihail Văduva, directorul general și administratorul Oltenia Business Center.

Regio susține inițiativele private

Proiectul de construire a centrului de dezvoltare a serviciilor în afaceri a început în septembrie 2010 și a fost finalizat doi ani mai târziu. Clădirea a fost construită pe 3 niveluri și are o suprafață construită la sol de 650 mp. Spațiul general de la parter este folosit pentru expoziții permanente, birouri, spații pentru logistică, lobby și recepție pentru firmele rezidente. Primul etaj găzduiește două săli de conferințe modulare, care oferă spațiu pentru 60-250 de persoane, complet utilate și dotate cu aparatură multimedia  (ecrane de proiecție, video-proiectoare, sonorizare, tv),  sistem de climatizare și  ventilare.

Ultimele 2 etaje sunt exclusiv destinate birourilor, cu suprafețe cuprinse între 27 și 37 mp și spații pentru 3-15 persoane. Firmele rezidente au acces gratuit în sălile de conferințe, parcare, conexiune la serviciile de internet și telefonie, recepție, curățenie și securitate. Și pentru că munca de birou este sedentară, centrul de afaceri le pune la dispoziție un teren de tenis și unul de mini-fotbal cu gazon artificial, terenuri ce pot fi închiriate și pe suprafața cărora se organizează competiții sportive.

… şi dezvoltarea locală durabilă

Dezvoltarea economică este componenta esenţială pentru asigurarea dezvoltării durabile a unei regiuni.  Creşterea competitivităţii economice a zonei în care a fost realizat proiectul o influenţează pe cea a judeţului şi a regiunii de dezvoltare şi duce, în final, la creşterea capacităţii de răspuns la provocările pieţei comune – o condiţie majoră pentru stimularea dezvoltării economice durabile.

Acest proiect a dus la crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală care, la rândul ei, facilitează crearea de noi locuri de muncă şi creşterea economică durabilă.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele......
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca ar trebui evitată și la persoanele de peste 60 de ani, a declarat ...
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele patru luni din 2021, cu 32,84%, ...