Regio: Profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistriţa-Năsăud

Economica.net - mie, 04 dec. 2013, 05:12
Regio: Profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistriţa-Năsăud

SC Rominvest Export Import SRL, important jucător pe piața articolelor de ambalaj din material plastic din nord-vestul țării, a reușit să-și mărească de peste patru ori cifra de afaceri în decursul unui singur an, cu sprijinul finanțării oferite de Regio.  Proiectul a vizat achiziționarea unui utilaj de laminare care a permis societății comerciale să își diversifice activitatea și  gama de produse oferite clienților.

Societatea, înființată în anul 1992, și-a orientat inițial activitatea pe fabricarea foliilor din polietilenă și comercializarea acestora, precum și producerea de sfoară și frânghii din polipropilenă. Ulterior și-a diversificat activitatea prin dezvoltarea unei linii de producere a ambalajelor destinate industriei alimentare.

Regio – un sprijin real pentru dezvoltarea IMM-urilor

Ideea proiectului s-a născut din dorința conducerii SC Rominvest Export Import SRL de a diversifica gama de produse, prin realizarea unui nou tip de ambalaj alimentar, destinat produselor alimentare cu termen de valabilitate mediu spre lung (2-6 luni).

Proiectul, finalizat în luna februarie 2013, a constat în achiziționarea unui echipament  de laminare care produce ambalaje combinate (laminate) din doua materiale plastice, operație în cursul căreia se folosesc adezivi fără solvent.

“Echipamentul este de ultimă generație și singurul de acest gen din județ. Noutatea pe care o aduce acest echipament este combinarea celor două tipuri de materiale plastice. Stratul interior are o anumită permeabilitate care permite alimentelor ambalate astfel „să respire”, în vreme ce stratul exterior este compact și nu permite aerului sau altor substanțe să ajungă în interiorul ambalajului”, ne-au explicat dl. Tămăsoi Ioan, administratorul societății  și domnul Ioan Nicolae Drăgan, responsabilul tehnic de proiect.

Laminatorul are o capacitate de încarcare de 1000 de kilograme și produce 200-250 kg de produs finit într-o oră, cu aproximativ 50% mai mult decât echipamentele similare de generație mai veche.  Chiar dacă mașina poate funcționa 24 de ore, în acest moment este exploatată la numai 60% din capacitate. Proiectul a creat 4 locuri de muncă și este operat în două schimburi, de câte două persoane.

Investiția SC Rominvest Export Import SRL s-a făcut cu respectarea condițiilor de mediu, laminatorul fiind dotat cu o instalație de exhaustare (filtre de pâslă) care se înlocuiesc odată la 3 luni și opresc peste 95% din reziduurile toxice de producție.  

În 6 luni de la finalizarea proiectului, SC Rominvest Export Import SRL a câștigat 20 de clienți noi, iar cifra de afaceri a firmei a crescut de peste 4 ori față de perioada similară a anului trecut.

 

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...