Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările

Sindicaliştii de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) vor strânge semnături în perioada imediat următoare pentru a declanşa greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), Ionela - Monica Pietriş.
AGERPRES - joi, 23 mai 2024, 14:13
Registrul Comerţului - Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările

„Am solicitat majorarea salariului cu 15%, având în vedere complexitatea muncii. Totodată, am solicitat sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică, pentru că suntem singurii din familia ocupaţională justiţie care nu beneficiem de acest spor. Spunem ‘Stop inechităţilor şi discriminării’. În cazul în care nu vom primi un răspuns favorabil, va trebui să parcurgem paşii pentru greva generală, la solicitările colegilor. Ne mobilizăm în acest sens, se vor strânge semnături. Nu mai avem ce să facem. Acesta este ultimul pas şi pasul decisiv pentru noi. Nu am dori să perturbăm activitatea mediului de afaceri, dar, dacă nu se mai poate, o să ajungem şi în acest punct”, a menţionat Ionela – Monica Pietriş, scrie Agerpres.

Ea a subliniat că, în perioada imediat următoare, sindicaliştii se vor ocupa de strângerea de semnături pentru a recurge la greva generală.

„Probabil se va declanşa procedura de negociere a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) şi, în funcţie de discuţiile care se vor purta cu angajatorul, se va lua o decizie în acest sens. În cazul în care conflictul de muncă va persista, greva generală este inevitabilă. Nu ne dorim să afectăm mediul de afaceri, dar tragem un semnal de alarmă că ne-a ajuns cuţitul la os. Aşa nu se mai poate: posturi insuficiente, personal insuficient, sunt suprasolicitaţi oamenii, un salariat lucrează poate pentru două-trei persoane – şi asta se perpetuează de-a lungul timpului, având în vedere că nu s-au făcut angajări”, a adăugat liderul sindical.

Ea a adăugat că au fost invitaţi la discuţii, când a avut loc mitingul de la Ministerul Justiţiei, la finalul lunii aprilie, însă nu s-a luat nicio măsură în ceea ce priveşte revendicările, motiv pentru care au decis să participe, joi, la mitingul organizat de Federaţia Publisind.

Angajaţii din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Sport şi Tineret participă joi, în Piaţa Victoriei, la un miting de protest faţă de inechităţile şi discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate.

„Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării – CNCD şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – afiliate la Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical – organizează un miting de protest contra inechităţilor şi discriminărilor salariale existente în domeniile de activitate reprezentate. Joi, 23 mai 2024, ora 13:30, sindicatele Publisind organizează Miting de Protest în faţa Piaţa Victoriei”, se arată într-un comunicat al Publisind.

Potrivit sindicaliştilor, veniturile salariaţilor din aceste instituţii sunt menţinute deliberat la niveluri care nu reflectă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei.

„Cu toate acestea, precum şi în condiţiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extrasarcini, în schimb salariaţii au de respectat o serie de interdicţii specifice profesiilor. Revendicăm – respectul cuvenit profesiilor noastre!”, se precizează în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Statele dim Uniunea Europeanăa instalat 17,2 GWh de noi sisteme de stocare în baterii (BESS) în 2023, o creștere de 94% față de 2022, marcând al treilea an consecutiv de dublare a pieței......
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea mai mare “baterie” din Balcani, cum stă România acum cu proiectele sale
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea ...
Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi asistență companiei de stat bulgare de electricitate Natsionalna Elektricheska ...
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul ...
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...