1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale va fi gata la finele anului viitor

Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale va fi funcţional în noiembrie 2013 şi va presupune o investiţie de 8,7 milioane lei, finanţată cu fonduri europene, a declarat, la lansarea proiectului, preşedintele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Mihai Busuioc.

19 apr, 2012 | Mediafax

Registrul vizează standardizarea la nivel naţional a nomenclaturii stradale - denumiri de artere şi numere administrative. Datele vor putea fi accesate de către instituţii, firme sau persoane fizice.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociaţia Comunelor şi Asociaţia Informaticienilor din Administraţia Publică.

Busuioc a spus că există o serie de confuzii la numerotarea adreselor, care încurcă de multe ori atât locatarii, cât şi autorităţile.

De exemplu, pe strada Dreptăţii din Bucureşti există două blocuri cu numărul 8, pe strada Gheţea Anghel la nr.10 din sectorul 3 sunt alocate circa 100 de imobile, iar la numărul 45, pe strada Neptun, tot din Bucureşti, sectorul 5, sunt 30 de imobile.

"Este evidentă importanţa acestui sistem, este evident că este un lucru bun, mai ales că se face cu fonduri europene, peste 7 milioane de lei de la Uniunea Europeană, ocazie cu care invit toate autorităţile publice din România să beneficieze de ele", a declarat la lansarea proiectului ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus la rândul său că proiectul este unul important şi pentru Bucureşti.

"Asta înseamnă consfinţirea proprietăţii atunci când este cazul, asta înseamnă că poţi să găseşti la adresă cetăţeanul şi asta înseamnă o economie de timp, o economie de bani şi civilizaţie la nivelul anilor pe care îi trăim", a spus Oprescu.

Primarul a adăugat că până acum, în Bucureşti s-a menţinut "o dezordine intenţionată", în sensul că în perioade de "nebunie generală, când nu se respectă niciun fel de regulă", fiecare şi-a "desenat" cum a vrut proprietatea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO