1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Reînvie CAP-ul - Ministerul Agriculturii vrea să-i convingă pe fermieri să constituie cooperative: "Acesta este viitorul"

Constituirea cooperativelor reprezintă următorul pas în dezvoltarea agriculturii româneşti, aceste structuri asociative urmând să beneficieze de fonduri importante în următorii ani, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul unei vizite în comuna argeşeană Brăduleţ.

16 mai, 2015 | Agerpres

'Vrem să-i convingem pe agricultori să facă un pas următor în dezvoltarea agriculturii sau a afacerilor pe care le-au pornit, şi anume să constituie cooperative, prin care fie să cumpere în comun anumite bunuri, fie să lucreze sau să valorifice producţia pe care o obţin. Aceasta este dezvoltarea viitorului şi ea va fi stimulată şi cu fonduri, şi cu punctaj suplimentar în programul pe care îl avem în vedere, de dezvoltare a agriculturii până în anul 2020', a declarat ministrul.

Daniel Constantin a adăugat că în perioada următoare intenţionează să discute despre avantajele cooperativelor cu autorităţile locale şi asociaţiile de agricultori din cât mai multe comune ale ţării, scrie Agerpres.

Ministrul Agriculturii a vizitat vineri o fabrică de produse lactate şi o pensiune din comuna Brăduleţ, sat Brădet, care au beneficiat de finanţări din fonduri europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO