Cîţu, despre relaxarea în două etape: Indicatoare cu „Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat” – cele mai importante declaraţii despre ce se va întâmpla în perioada următoare

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, la Constanţa, că de la 1 iunie se va sta fără mască pe plajă, cu condiţia distanţării între şezlonguri. Premierul a explicat că vor fi două etape de relaxare, prima de la 1 iunie, iar a doua de la 1 august. Cîţu a explicat că Guvernul a primit soluţii foarte bune dDin partea industriei pe care le va pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi a promis că autorităţile vor avea aceste soluţii la timp. Mia jos, puteţi citi despre ce se va întâmpla în perioada următoare.
AGERPRES - joi, 06 mai 2021, 11:45
Cîţu, despre relaxarea în două etape: Indicatoare cu

„Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat”

Cîţu, despre Neversea şi Untold: Nu cred că pot să se ţină de la 1 iunie, mai aproape de 1 august sau după

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Constanţa, că festivalurile mari cum sunt Neversea şi Untold nu se vor putea ţine imediat după 1 iunie, ci mai degrabă în jurul datei de 1 august sau după această dată.

Întrebat dacă Neversea şi Untold vor avea loc, Cîţu a răspuns „eu aşa sper şi aşa vreau”.

„Dar ele nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Şi când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a adăugat premierul.

El şi-a exprimat optimismul cu privire la şansele de a avea un sezon estival de succes.

„Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranţă. Iar după discuţia pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii industriei, am încredere că aşa va fi. (…) Am înţeles cu toţii că, pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Foarte important, mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a spus prim-ministrul.

Câţu a precizat că hotelurile şi restaurantele în care întregul personal a fost imunizat vor fi semnalizate cu mesajul „Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat”.

 

Cîţu, despre accesul celor vaccinaţi în hoteluri şi restaurante: Se poate verifica vaccinarea pe baza CNP-ului

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Constanţa, în contextul variantei deschiderii hotelurilor şi restaurantelor la capacitate de 100% în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze, că verificarea persoanelor care sunt vaccinate se poate face pe baza CNP-ului, dar că la acest moment se caută cele mai bune soluţii.

„Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial, vom avea soluţii de la INSP. S-ar putea să existe şi acele aplicaţii care pot să… deocamdată astăzi ştim foarte bine, o luăm mai simplu, că se poate verifica dacă persoana este vaccinată în aplicaţia pe care o avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte uşor. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluţii. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a spus Cîţu.

El a fost întrebat dacă va exista o aplicaţie pentru verificarea persoanelor vaccinate. „Nu ştiu sigur, deocamdată este foarte uşor să verificăm dacă cineva este vaccinat prin simplu CNP, în aplicaţia pe care deja o avem”, a răspuns premierul.

El a adăugat „încercăm să avem cele cinci milioane de persoane vaccinate ca să putem să avansăm relaxarea”.

Premierul Florin Câţu a fost întrebat dacă este discriminare să laşi doar persoanele vaccinate în hoteluri şi restaurante.

„Vrem să revenim la normalitate, să avem o situaţie în care nu trebuie să mai avem aceste discuţii. Şi putem ajunge în această situaţie când ne vom vaccina cu toţii. Nu există altă soluţie, să ştiţi. Şi nu este numai România în situaţia asta. Faptul că există un certificat verde sau că Europa vrea să introducă un certificat verde tocmai asta arată: că sunt beneficii pentru persoanele care se vaccinează. Sunt beneficii de a călători dintr-o ţară în alta. Eu vreau să nu avem acest certificat verde, vreau să putem să fim liberi fără să avem birocraţie. De aceea, trebuie să ne vaccinăm. Nu există altă soluţie”, a afirmat Cîţu.

„Cred că de la 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. Deci, aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Cu această condiţie minimă, putem să anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Acesta a anunţat două etape de relaxare a măsurilor, prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august, scrie Agerpres.

„Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a mai afirmat premierul.

Cîţu după întâlnirea cu reprezentanţii HoReCa: Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Constanţa, că aceştia au înţeles că nu se va putea renunţa la toate restricţiile din 1 iunie, o a doua etapă de relaxare urmând să aibă loc la 1 august.

„Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul.

Joi dimineaţa, prim-ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HORECA, la sediul Prefecturii Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...