1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Remuneraţia brută a membrilor Directoratului Transelectrica nu poate depăşi 38.000 lei/lună

Valoarea remuneraţiei brute a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice /CNTEE/ 'Transelectrica'-SA va fi de maximum 38.000 lei/lună, în timp ce, în cazul membrilor Consiliului de Supraveghere, cuantumul va fi de 7.000 lei net/lună, a precizat, vineri, compania, într-un comunicat de presă.

31 mai, 2013 | Agerpres

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, din data de 30 mai 2013, a CNTEE 'Transelectrica'-SA, a stabilit ca limitele generale de remunerare a membrilor Directoratului să se încadreze între 6.800 lei brut/lună şi 38.000 lei brut/lună.

De asemenea, remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere va fi de 7.000 lei net/lună, iar cea a membrilor Consiliului de Supraveghere care sunt desemnaţi să-şi desfăşoare activitatea la nivelul Comitetelor consultative stabilite de Consiliul de Supraveghere, să fie de 3.000 lei net/lună.

'Remunerarea membrilor Directoratului CN Transelectrica SA se va încadra între cele două limite stabilite de Adunarea Generală a Acţionarilor, iar cuantumul efectiv va respecta prevederile legislaţiei în vigoare', se precizează în comunicatul citat.

Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 referitoare la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, adoptată de către Guvern, prevede că la regiile autonome şi la societăţile comerciale, componenta fixă lunară a remuneraţiei membrilor neexecutivi ai CA nu poate depăşi media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia sau societatea respectivă, medie comunicată de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

Totodată, în acelaşi act normativ se arată că remuneraţia membrilor executivi ai CA este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară care nu poate depăşi de şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia sau societatea respectivă, medie comunicată de INS, şi dintr-o componentă variabilă revizuită în funcţie de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de mandat.

Conform Transelectrica, remuneraţia şi limitele generale de remunerare a membrilor Directoratului şi a membrilor Consiliului de Supraveghere fuseseră propuse de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, constituit la nivelul CNTEE Transelectrica SA.

Materialele de lucru ale Adunării Generale a Acţionarilor au fost publicate cu 10 zile înainte de întrunirea acesteia, pe 30 mai 2013.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO