1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Remus Vulpescu, impus administrator special la Fortus Iaşi, ultimul colos de stat din metalurgia românească

Vulpescu vine administrator special la Fortus Iaşi din funcţia de director general alfabricii bucureştene Vulcan. Acesta a mai fost şef la Oficiul de Privatizare, de unde s-a ocupat de reyilierea contractelor cu "băieţii deştepţi" de la Hidroelectrica, de privatizarea eşuată a Oltchim cu Dan Diaconescu, a fost director de Cabinet la Finanţe, administrator al Transgaz şi membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol

31 aug, 2015 | ECONOMICA.net
(update 31 aug, 2015 18:35) Reactia lui Vulpescu
"Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o AAAS. Urmeaza să stabilim termenii și limitele mandatului meu. Vreau doar să precizez că Fortus este o industrie care creează industrie în România", a spus Remus Vulpescu.

Aceasta păstrează în continure și funcția de director general la Vulcan.

Remus Vulpescu, actual director general al fabricii Vulcan, deţinută de Ovidiu Tender, a fost votat administrator special al combinatului de utilaj greu şi metalurgie Fortus Iaşi în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor ţinută azi. Acesta îi ia locul lui Gheorghe Chişcă, care a ocupat această funcţie în ultimii patru ani. Chişcă rămâne director general al combinatului.Vulpescu a fost votat în funcţie la propunerea acţionarului majoritar, AAAS, acesta fiind singurul nume de pe lista Agenţiei, potrivit liderului de sindicat Fortus, Adrian Flondor.

Vulpescu s-a făcut cunoscut în scandalul rezilierii contractelor cu Hidroelectrica ale „băieţilor deştepţi” şi apoi în telenovela privatizării eşuate a Oltchim cu investitorul Dan Diaconescu. În ambele situaţii, Vulpescu a apărut din postura de şef al Oficiului de Stat pentru Privatizare – OPSPI. După eşecul Oltchim, Vulpescu şi-a dat demisia de la OPSPI şi a topcupat posturi în Consiliul Director al Hidroelectrica, a fost administrator al Transgaz, şef de cabinet al ministrului Finanţelor Daniel Chiţoiu, apoi membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol. Într-un final, a ajuns director la Vulcan, companie în insolvenţă, administrată judiciar de Remus Borza, un prieten mai vechi de-al lui Vulpescu, cu care a făcut echipă şi la Hidroelectrica.

Fortus Iaşi, fostul CUG , este ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România. Fabrica este în insolvenţă de opt ani de zile şi, anul trecut, Tribunalul Târgu-Mureş a decis intrarea în faliment, la cererea a doi creditori. Totuşi, administratorul judiciar, consorţiul EuroBusiness LJR SPRL şi ISD Insolvency SPRL, a obţinut, la Curtea de Apel Târgu-Mureş, suspendarea procedurii de faliment  în vederea punerii în aplicare a planului de reorganizare votat de Comitetul Creditorilor.

Combinatul este într-o situaţie critică: nu mai produce aproape nimic, este debranşat de le energie electrică şi gaze iar angajaţii nu-;şi primesc salariile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO