Renault a arătat maşina de 5.000 de euro – GALERIE FOTO cu modelul Kwid

Grupul auto francez Renault a dezvăluit miercuri un nou model compact denumit Kwid, o maşină low-cost care ar urma să îi permită să cucerească rapid 5% din piaţa auto din India, transmite AFP.
Economica.net - mie, 20 mai 2015, 11:41
Renault a arătat maşina de 5.000 de euro - GALERIE FOTO cu modelul Kwid

Acest vehicul ar urma să fie comercializat începând din a doua jumătate a anului pe piaţa din India, la un preţ de pornire de 400.000 de rupii, aproximativ 4.200 de euro, a anunţat directorul general de la Renault, Carlos Ghosn, într-o conferinţă de presă organizată la Chennai (sudul Indiei). Modelul are o lungime de 3,68 metri şi o lăţime de 1,58 metri. airbagul, sistemele ABS şi ESP intră pe lista opţionalelor. Kwid are un motor de 800 de centimetri cubi.

‘Este un vehicul de cucerire care va intra pe un segment reprezentând 25% din piaţa indiană. Este un vehicul destinat să se vândă în volume mari’, a spus Carlos Ghosn, adăugând că este vorba despre o maşină inovativă, atractivă şi vândută la un preţ accesibil.

Directorul Renault a subliniat că în prezent grupul francez controlează aproximativ 1,5% din piaţa indiană, dar vrea să ajungă rapid la o cotă de 5%, graţie în special modelelor Kwid şi Lodgy. Însă Renault se va confrunta cu o concurenţă puternică pe segmentul vehiculelor compacte din India, piaţă dominată în prezent de Maruti-Suzuki, 45% din piaţă, şi constructorul sud-coreean Hyundai, scrie Agerpres.

Modelul Kwid este destinat într-o primă fază doar Indiei şi ţărilor vecine din sudul Asiei, urmând ca în caz de succes să fie lansat şi pe alte mari pieţe emergente.

‘India nu este o piaţă uşoară, dar suntem decişi să jucăm un rol pe această piaţă. India este singura piaţă care, alături de China, ar putea înregistra o creştere de peste 6% pe an’, a estimat Carlos Ghosn. Potrivit acestuia, India ar putea deveni în următorii cinci ani cea de a patra mare piaţă auto din lume.

În 2014/2015, pe piaţa din India, ţară cu o populaţie de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori, s-au vândut 2,6 milioane de automobile. Renault a vândut aproape 45.000 de vehicule, în special Duster.

sursa foto: indianautosblog

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group, deținătoarea companiei care operează în sistem de franciză brandul Pizza Hut în România, a ...
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea liniei
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea ...
Guvernul a aprobat miercuri, 19 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea și reabilitarea liniei de ...