Renault a început vânzările de SUV-uri Duster în Indonezia, asamblate local

Renault a început vânzările de SUV-uri Duster în Indonezia, asamblate în această ţară, grupul francez anticipând un mare potenţial de creştere al pieţei, relatează Automotive News Europe.
Economica.net - Dum, 22 sept. 2013, 13:15
Renault a început vânzările de SUV-uri Duster în Indonezia, asamblate local

Duster este fabricat în Indonezia din subansamble importate din India. Modelul este vândut în Europa şi Africa sub marca Dacia, iar în restul lumii sub marca Renault.

Renault a început totodată comercializarea pe piaţa din Indonezia a SUV-urilor Renault Koleos şi a modelului Megane RS, care vor fi importate din Coreea de Sud, respectiv Spania.

„Intenţionăm să construim şi alte modele în Indonezia, pe care nu le-am anunţat încă, începând din 2015”, a declarat un purtător de cuvânt al Renault.

Indonezia este în prezent motorul economiei Asiei de Sud-Est, cu o populaţie de 250 de milioane de persoane. Cu numai 36 de vehicule la 1.000 de locuitori, piaţa are un potenţial bun de creştere pentru Renault, care încearcă să genereze vânzări în afara pieţei europene, unde situaţia este dificilă.

Spre comparaţie, în Europa de Vest există 560 de maşini la 1.000 de locuitori.

„Indonezia devine o ţară de importanţă majoră pentru dezvoltarea Renault în regiunea Asia-pacific. Ritmul ridicat de creştere al pieţei euro va intensifica activităţile Renault, care aduce tot mai multe modele pentru a satisface nevoile clienţilor indonezieni”, a declarat Jerome Stoll, director la Renault.

Modelel Renault vor fi vândute în Indonezia în showroom-uri operate de partenerul local al grupului, Indomobil, care vrea să ajungă până în 2016 la 45 de centre destinate grupului francez.

Publicaţia franceză La Tribune a relatat în luna august, citând o sursă din cadrul grupului, că Renault ar putea fabrica în Indonezia, alături de Duster, şi modelul Lodgy, din 2016, dar şi un model entry level.

Lodgy, produs în prezent în Maroc şi singurul model Dacia care nu are succesul aşteptat în Europa, ar putea fi produs în Indonezia întrucât autovehiculele din această categorie sunt foarte populare în regiune.

Proiectul din Indonezia ar putea fi derulat în cooperare cu Nissan, constructorul auto nipon controlat de Renault, potrivit La Tribune.

Nissan a prezentat în luna iulie modelul Go de circa 5.000 de euro, care ar urma să fie lansat în India la începutul anului următor, iar ulterior în Rusia şi Indonezia sub noul brand entry level Datsun. Renault intenţionează să prezinte la salonul auto din New Delhi din februarie conceptul unei maşini proprii cu preţ redus, de asemenea de 5.000 de euro, potrivit unei surse din cadrul grupului. Autovehiculul este destinat, cel puţin într-o primă fază, pieţelor emergente din Asia.

Piaţa auto din Indonezia a crescut în prima jumătate a anului cu 12,8%, la nivelul record de 582.300 de unităţi. Cel mai bine vândut model este Toyota Avanza, maşină asemănătoare cu Lodgy. Avanza este atât de populară încât înregistrează o cotă de piaţă de 17,5%, scrie La Tribune.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Moldovei: Licitația pentru tronsonul Ploiești – Buzău ar putea să dureze mai mult, până la opt luni, din cauza „contestațiilor blestemate” – Drulă
Autostrada Moldovei: Licitația pentru tronsonul Ploiești – Buzău ar putea să dureze mai mult, până la opt luni, ...
Primele patru tronsoane din A7, de la Ploiești la Pașcani, vor fi scoase la licitație pentru construcție anul acesta, potrivit unui calendar anunțat vineri de către ministrul Transporturilor......
Nagarro, companie cu 800 de angajaţi în România, a înregistrat anul trecut venituri globale de peste 430 mil. euro
Nagarro, companie cu 800 de angajaţi în România, a înregistrat anul trecut venituri globale de peste 430 mil. euro
Nagarro, companie cu peste 800 de angajați în România, a înregistrat o creştere de 7% a veniturilor în 2020, cu o cifră ...
Rabla pentru electrocasnice 2021: Aproximativ 50.000 de români s-au înscris în program, în primele cinci ore
Rabla pentru electrocasnice 2021: Aproximativ 50.000 de români s-au înscris în program, în primele cinci ore
În primele cinci ore de la lansarea programului guvernamental Rabla pentru electrocasnice, aproximativ 50.000 de persoane ...
Cîţu: Autostrada A7 Paşcani-Siret va fi gata până în 2026. Avem varianta finală
Cîţu: Autostrada A7 Paşcani-Siret va fi gata până în 2026. Avem varianta finală
Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că a fost stabilit traseul final al autostrăzii A7 Paşcani-Siret, care nu ...