1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Renault a majorat producţia fabricilor din Maroc datorită cererii din Egipt, Tunisia şi Turcia

Fabricile Renault din Tanger şi Casablanca (Maroc) şi-au majorat anul trecut producţia cu 18%, pentru a face faţă cererii din Egipt, Tunisia şi Turcia, se arată într-un articol apărut în publicaţia Daily News Egypt.

31 ian, 2017 | Agerpres

În 2016, subsidiara Renault din Maroc a exportat în total 303.000 vehicule în peste 73 de ţări din Asia, Europa şi Africa, compania intenţionând să menţină ritmul de creştere al exporturilor şi în 2017.

Produsele fabricii Somaca din Casablanca sunt exportate mai ales în Egipt, Tunisia, Turcia, dar şi în Arabia Saudită, Oman, America de Sud, Italia, Rusia, Marea Britanie şi Africa de Vest.

Pe piaţa din Egipt sunt importate în special modele Renault Logan din Maroc, acesta fiind cel mai bine vândut vehicul din statul african. Deşi modelul este exceptat de la plata taxelor vamale, preţul său în Egipt înregistrează frecvent creşteri, situându-se între 165.000 şi 202.000 lire egiptene.

Costul original al modelului Logan produs la Somaca este estimat la 50.000 de lire egiptene.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO