1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Renault a prezentat azi Renault 5 Prototype, inspirat din modelul R5, al anilor '60-'70

Renault a prezentat azi, în cadrul Renaulution, Renault 5 Prototype, o mașină care, spune compania, va democratiza mașina electrică în Europa printr-o abordare modernă a mașinii populare și esențiale. Prototype este un vehicul compact de oraș, care propulsează în viitor unul dintre succesele atemporale ale Renault și îi conferă un aspect modern, 100% electric. Vehiculul păstrează aerul simpatic al înaintașului său, iar echipa de design a lui Gilles Vidal s-a inspirat dintr-un model emblematic din trecut, R5, de la care noul model preia în mare parte designul modelului original.

14 ian, 2021 | ECONOMICA.net

La Renault, îmbrățișăm schimbările majore din industrie pentru a ne crea propriul nostru „Nouvelle Vague”. Scopul nostru este de a aduce modernitatea în industria auto. Facem trecerea la un brand bazat pe electrificare, consolidându-ne leadership-ul EV cu proiectul Electro Pole și investind în hidrogen. Urmărim astfel realizarea celui mai „verde” mix din Europa până în 2025. Vom fi, de asemenea, un brand tehnologic, bazându-ne pe inovația internă și pe Software République, un ecosistem deschis dedicat dezvoltării unei expertize europene în domenii cheie, cum ar fi datele sau securitatea cibernetică. Acest lucru ne va oferi un avantaj competitiv ca  marcă ce oferă soluții, cu servicii conectate de înaltă tehnologie, gândite să poată fi folosite atât în interiorul autovehiculului, cât și în afara lui. Si ancorăm această viziune a modernității în Franța. Ca marcă, ne cunoaștem sufletul, iar puterea noastră stă în originile noastre.

Modelul de inspirație, R5, este ușor de recunoscut, dar datorită unui tratament modern al liniilor și suprafețelor cu detalii futuriste (faruri, mască față etc.), rezultatul este în perfectă concordanță cu vremurile actuale. Elementele de stil preluate din designul original ascund funcții foarte moderne: admisia de aer din capotă ascunde trapa de încărcare, blocurile optice din spate încorporează deflectoare aerodinamice, iar proiectoarele de ceață din bara de protecție au devenit lumini de zi. 

 „Designul Renault 5 Prototype se bazează pe modelul emblematic din patrimoniul nostru, R5. Acest prototip întruchipează pur și simplu modernitatea, un vehicul relevant pentru timpul său: urban, electric, fermecător.” Gilles Vidal, director de design Renault.

Există chiar un indiciu cu cifra "5" poziționat pe grila laterală, pe jantele roților și în centrul siglei din  spate. Partea frontală și materialul textil de pe plafon sunt inspirate din lumea mobilierului pentru a da o notă de farmec „francez” vehiculului, un indiciu de neastâmpăr și caracter care duce către nostalgie. Logo-urile din față și din spate se aprind pentru a da viață mașinii. În cele din urmă, drapelul francez de pe oglinzile exterioare subliniază acel „french-touch” al vehiculului, în timp ce lămpile tetierelor și informațiile afișate pe micul ecran transparent de pe tabloul de bord vă invită să vă îmbarcați pentru o plimbare.

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO