Renault a prezentat primele informații despre viitorul model Scenic

Luca de Meo, CEO al Renault, și Gilles Vidal, designerul-șef al mărcii franceze, au prezentat conceptul Scenic Vision, premergătorul unui model de serie dedicat familiilor.
Robert Stan - joi, 19 mai 2022, 13:14
Renault a prezentat primele informații despre viitorul model Scenic

La câteva luni de la prezentarea Megane E-Tech Electric, Renault dezvăluie primele informații despre viitorul model de serie Scenic dedicat familiilor.

Viitorul Renault Scenic a fost prezentat astăzi sub forma unui concept care relevă atât liniile exterioare ale unui crossover cu spațiu interior extins cât și un grup propulsor hibrid pus în mișcare de celule de hidrogen și baterii litiu-ion.

Conform lui Luca de Meo, conceptul Scenic Vision va deveni model de serie până în 2024, însă detaliile interiorului nu vor fi disponibile pe vehicule Renault înainte de 2028.

Prezentat în cadrul evenimentului ChangeNOW de la Paris, conceptul Scenic Vision întruchipează angajamentul Renault față de dezvoltarea durabilă și reflectă planul mărcii de a-și decarboniza întregul proces de producție.

„Toate angajamentele noastre corporative sunt insuficiente dacă nu le translatăm la vehicule. De aceea am cerut echipelor Renault să vină cu primul concept care întruchipează pe deplin noua noastră strategie ESG și cei trei piloni ai săi: mediu, siguranță și incluziune. Noi l-am numit Scenic Vision. Scenic, ca emblematica noastră «voiture à vivre», și Vision pentru că se potrivește noilor așteptări ale oamenilor”, a declarat Luca de Meo, CEO al Renault.

Conform oficialilor francezi, conceptul nu doar că încorporează 70% materiale reciclate, dar poate fi și reciclat în proporție de 95%.

Sistemul său de propulsie hibrid, bazat pe electricitate și hidrogen, urmărește reducerea timpului de nefuncționare generat de reîncărcarea cu energie, reducând în același timp amprenta de carbon. Renault Scenic Vision are emisii zero în producție și în utilizare, cu o amprentă de carbon cu 75% mai mică decât un vehicul electric cu baterie.

„Scenic Vision reprezintă un nou capitol în istoria grupului Renault și a mărcii. Acest concept prefigurează designul exterior al noului model Scenic 100% electric pentru 2024 și noul limbaj de design Renault. Designul interior este un studiu prospectiv al viitorului mărcii”, a declarat și Gilles Vidal, vicepreședinte Renault care conduce departamentul de design.

Ca dimensiuni, Scenic Vision este cu 291 mm mai lung decât actualul Megane E-Tech Electric și cu 94 mm mai scurt decât rivalul Volkswagen ID.4. Vehiculul are un ampatament de 2.835 mm și o greutate de cca. 1.700 kg.

Pentru propulsie este utilizat un motor electric de 160 kW care este alimentat de o baterie de 40 kWh și un rezervor de hidrogen care asigură 16 kW. Autonomia estimată este de 800 km.

Citește și:

– Test Renault Megane E-Tech Electric: Computer pe roți

Te-ar mai putea interesa și
Compania americană de IT Vertiv anunță angajări la Cluj. Adrian Dincă, HR Director: ”Candidații tineri nu sunt niciodată pregătiți, și acest lucru este bine” – INTERVIU
Compania americană de IT Vertiv anunță angajări la Cluj. Adrian Dincă, HR Director: ”Candidații tineri nu sunt niciodată ...
Producătorul american de hardware, software şi soluţii pentru centre de date Vertiv are în prezent 60 de poziții la centrul pe care îl operează la Cluj-Napoca. Adrian Dincă, HR Director EMEA,......
Peste 1.100 de persoane, părți în procesul colectiv împotriva Renault pentru problemele motorului 1.2 TCe
Peste 1.100 de persoane, părți în procesul colectiv împotriva Renault pentru problemele motorului 1.2 TCe
Avocatul francez Christophe Lèguevaques a mai făcut un pas în procesul colectiv intentat grupului Renault pentru deficiențele ...
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente şi/sau drepturi de autor care în cuantum net anul ...
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită responsabil
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită ...
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine că România nu se confruntă cu o criză de furnizare ...