1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Renault a redus cu 20% bonusul directorului general Carlos Ghosn

Renault a redus bonusul preşedintelui director general Carlos Ghosn cu 20%, la o sumă egală cu 120% din salariul său anual fix, transmit AFP şi Reuters.

28 iul, 2016 | Agerpres

Dacă Renault obţine performanţe financiare deosebite, bonusul lui Ghosn poate ajunge la maximum 180% din salariul său anual fix, a anunţat al doilea producător auto european.

Carlos Ghosn a informat că va dona un milion de euro (1,10 milioane de dolari) din bonusul său fundaţiei Renault.

Consiliul de Administraţie a apreciat că pachetul salarial al directorului general este în linie cu cel al şefilor din industria auto şi au scos în evidenţă rezultatele financiare solide înregistrate de companie în 2015, când s-a înregistrat un avans al câştigurilor de aproape 50%.

Acţionarii producătorului auto au respins la întâlnirea din aprilie pachetul salarial de 7,25 milioane de euro (opt milioane de dolari) acordat lui Carlos Ghosn pentru 2015.

Grupul auto Renault ar trebui să facă 'modificări semnificative' asupra modului de remunerare a directorilor, a apreciat în mai un comitet de etică înfiinţat de principala organizaţie a angajatorilor francezi.

Afep-Medef, o instanţă creată în 2013 pentru a veghea la respectarea unui cod de etică privind toate aspectele guvernanţei unei companii, precizează într-un comunicat că a trimis recomandările sale directorului general de la Renault, Carlos Ghosn, în urma polemicii apărute cu privire la remuneraţia acordată şefului de la Renault pentru anul 2015.

'Comitetul de guvernanţă consideră că spiritul codului Afep-Medef şi principiile democraţiei acţionariale impun ca boardul, după consultări cu principalii acţionari, să introducă modificări semnificative asupra modului de remunerare', se arată într-un comunicat de presă.

În aprilie, Consiliul de Administraţie de la Renault a decis să nu modifice remuneraţia lui Carlos Ghosn, după ce, anterior, Adunarea Generală a Acţionarilor a respins cu 54,12% din voturi o rezoluţie cu privire la remuneraţia de 7,251 milioane de euro acordată acestuia pentru 2015.

Remuneraţia lui Carlos Ghosn a inclus un salariu fix de 1,23 milioane euro, o componentă variabilă de 1,737 milioane de euro şi alte 4,18 milioane de euro sub formă de bonusuri şi acţiuni. Remuneraţia de care beneficiază Carlos Ghosn pentru postul de preşedinte director general de la Renault se adaugă celei de opt milioane de euro de care acesta a beneficiat anul trecut în calitate de director general al Nissan.

Statul francez deţine 19,74% din acţiunile Renault, dar controlează 20% din drepturile de vot.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO