Renault anunță comercializarea noii variante electrice a modelului Kangoo Van

Noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric are o baterie de 45 kWh care asigură o autonomie de circa 300 de kilometri.
Robert Stan - vin, 05 nov. 2021, 09:38
Renault anunță comercializarea noii variante electrice a modelului Kangoo Van

Varianta electrică a modelului Renault Kangoo nu este tocmai o noutate. Producătorul francez are deja peste 70.000 de clienți profesioniști care utilizează un astfel de vehicul, aceștia achiziționând varianta anterioară lansată la finalul anului 2011. Conform Renault, Kangoo Electric reprezintă deja 1 din 5 vehicule utilitare electrice vândute în Europa.

Varianta de serie a Kangoo Van E-Tech Electric va fi prezentată publicului pe 16 noiembrie la salonul Solutrans de la Lyon și mizează pe performanțele asigurate bateria litiu-ion cu capacitate utilizabilă totală de 45 kWh. Grație acesteia, vehiculul poate atinge o autonomie de 300 km în ciclul WLTP. Ca atare, șoferii de minivanuri pot conduce liniștiți atunci când au de făcut drumuri întreaga zi fără a se teme că vor rămâne fără energie sau că vor avea costuri de utilizare majore.

În plus și extrem de important, bateria, plasată sub podeaua vehiculului, nu afectează volumul zonei de încărcare.

Noul Kangoo Van E-Tech Electric este echipat cu un motor de 90 kW cu un cuplu disponibil instantaneu de 245 Nm. Modul Eco limitează puterea vehiculului și viteza maximă ajutând la optimizarea autonomiei și trenuie utilizat de preferință cu un vehicul încărcat ușor.

Pentru a recupera energia, șoferul poate alege între trei regimuri de frânare regenerativă: Sailing – mod regenerativ limitat, potrivit pentru conducerea pe autostrăzi și benzi rapide, Drive – pentru utilizare versatilă asemănătoare unui motor termic, și Brake – mod recuperare maximă a energiei utilă în ambuteiaje și pe drumurile de munte.

Diferitele combinații între modurile de a conduce / tipurile de frânare oferă astfel șoferului posibilitatea de a alege între șase variante de condus ale căror caracteristici sunt afișate, opțional, pe un panou digital color de 10 inchi.

Conform Renault, noul Kangoo Van E-Tech Electric oferă trei tipuri de cabluri de încărcare. Modelul standard dispune de un încărcător cameleon trifazic de 11 kW, adaptat pentru toate tipurile de configurații de încărcare casnice. Încărcătoarele opționale includ încărcătorul cameleon de 22 kW pentru încărcare rapidă la bornele publice și încărcătorul DC cu încărcare rapidă de 80 kW care poate recupera 170 km de autonomie (ciclu WLPT) în 30 de minute.

În cazul celor două încărcătoare opționale, bateria este echipată cu capacități de răcire cu apă. Noua baterie a vehiculului are nevoie de aproape patru ore pentru a se încărca de la 15% la 100% atunci când este conectată la un Wallbox de 11 kW și mai puțin de șase ore la un Wallbox de 7,4 kW.

Pentru a garanta aceeași autonomie în toate anotimpurile, noul sistem de aer condiționat electric Kangoo Van E-TECH este echipat cu o pompă de căldură. Asociată cu un încărcător de 22 kW, căldura este preluată din aerul din jurul vehiculului pentru a încălzi habitaclul fără a utiliza o rezistență electrică care consumă energie.

Renault Kangoo Van E-Tech Electric oferă aceeași inovații și echipamente ca și varianta cu motor termic. Mașina are ingeniosul „Open Sesame by Renault” pentru cea mai largă deschidere laterală de pe piață, de 1,45 m, galeria interioară retractabilă inovatoare „Easy Inside Rack”, sistemul multimedia „Renault Easy Link” cu afișaj de 8 inchi, cardul cu cheie hands-free, frâna de parcare automată, cele trei scaune din față cu spătar rabatabil central care se transformă într-un birou, aproape 60 de litri de depozitare în cabină, inclusiv sertarul „Renault Easy Life”, precum și sisteme de asistență de ultimă generație, inclusiv Adaptive Cruise Control cu Stop & Go și Autoway & Trafic Companion care marchează primul pas către conducerea autonomă.

Vehiculul are și aceeași capacitate de transport – volum de depozitare de până la 3,9 mᶾ (4,9 mᶾ pentru formatul lung, care urmează să fie lansat), 600 kg de sarcină utilă (800 kg pentru formatul lung) și 1.500 kg capacitate de remorcare.

Noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric va fi vândut în toată Europa începând cu primăvara anului 2022.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...