Renault anunță noutățile sale în segmentul vehiculelor utilitare

Renault își înnoiește și extinde gama de vehicule utilitare. După reînnoirea Master, marca franceză a prezentat noile Kangoo Van, Express Van, Trafic Combi și SpaceClass.
Robert Stan - mie, 24 mart. 2021, 12:45
Renault anunță noutățile sale în segmentul vehiculelor utilitare

Francezii de la Renault au prezentat astăzi o întreagă gamă de vehicule utilitare punând accent pe Kangoo Van și Express Van. Pe lângă tehnologia E-Tech, marca explorează noi orizonturi cu propulsia bazată pe hidrogen.

Pentru a completa noua gamă, marca își extinde soluțiile și serviciile personalizate cu Renault Pro+, serviciu care oferă soluții digitale și de conectivitate la cheie.

Noul Kangoo Van E-TECH, care calcă pe urmele modelului Kangoo ZE, este așteptat la sfârșitul anului 2021, și va fi echipat cu o baterie de 44 kWh care oferă 265 km de autonomie. De asemenea, marca franceză va prezenta Noul Hydrogen Master până la sfârșitul anului, iar cu Plug Power vizează 30% din piața europeană a vehiculelor comerciale ușoare pe bază de hidrogen până în 2030.

Kangoo Van, inovație în segmentul furgonetelor

Utilitara Kangoo Van se adresează în principal flotelor corporative, comercianților și proprietarilor de afaceri cu cerințe ridicate în căutarea unui vehicul personalizat, care să profite de cea mai recentă tehnologie și inovație pentru a se potrivi nevoilor lor de afaceri. Vehiculul este disponibil în două lungimi.

„Noul Kangoo Van încorporează o inovație majoră, «Open Sesame by Renault» este o caracteristică unică ce oferă furgonetei cea mai mare deschidere laterală de pe piață. Modelul oferă o diversitate fără egal în ceea ce privește caroseria și motoarele disponibile. Designul este robust la exterior și demn de o mașină destinată uzului privat la interior. Este modalitatea în care Renault ajunge la clienții care caută o inovație practică, cele mai noi sisteme de asistență pentru șofer, confort și, suficient de curând, un motor complet electric”, a declarat Jean-Louis Wiedemann, Commercial Director Small Vans, Groupe Renault.

Echipat cu un motor electric de 75 kW și un cuplu maxim de 245 Nm, noul Kangoo Van E-Tech Electric are șase moduri de conducere. Disponibil în două lungimi (standard și lung), vehiculul este echipat cu o baterie litiu-ion de 44 kWh care oferă o autonomie de aproximativ 265 km în funcție de stilul de conducere, înclinația drumului și temperatura exterioară.

Express Van, urmașul mai modern al Daciei Dokker

Această autoutilitară practică și eficientă este ideală pentru business-urile care caută un vehiul cu un bun raport calitate-preț și care răspunde nevoilor esențiale. Fabricat la uzina Renault din Tanger, Maroc, Express Van va fi comercializat în Europa și în întreaga lume începând cu aprilie 2021.

Conform Renault, Express Van oferă o lățime mare a ușii laterale glisante (716 mm), cea mai bună lungime de încărcare în spatele panoului de compartimentare (1,91 m) și cel mai bun nivel al volumului de încărcare de pe piață (până la 3,7 m³). De asemenea, mașina pune la dispoziția șoferului încărcător cu inducție, până la trei prize USB, patru prize de 12V și sistemul multimedia EASY LINK pe un ecran de 8 inchi cu replicare și navigare smartphone. De asemenea, în echipare pot intra Rear View Assist și Trailer Stability Assist. Mașina va dispune de patru tipuri de motorizări diesel sau alimentate cu benzină.

Trafic e gata pentru clienți VIP

Marca franceză a dezvăluit și noua gamă Trafic destinată transportului de persoane. Aceasta include versiunea Combi, dedicată transportului de persoane „normale”, și SpaceClass, vehicul pentru transportul VIP-urilor.

Cei care preferă varianta SpaceClass se pot bucura de avantajele versiunii Signature care vine echipată cu tapițerie din piele și un interior de clasă business. Se transformă fără efort într-o cameră de zi mobilă (care poate găzdui până la cinci persoane față în față) cu o masă centrală detașabilă și scaune individuale rotative și ajustabile.

De asemenea, cei dornici de mai multă aventură pot găsi ceea ce caută în versiunea Escapade. În cazul SpaceClass Escapade bancheta se transformă cu ușurință într-un pat cu o lungime de până la 1,90 m, în interior existând și o masă detașabilă.

Atât Trafic Combi cât și SpaceClass vor fi disponibile începând din luna mai a acestui an.

„Cu peste două milioane de vehicule vândute în 40 de ani, Renault consolidează ADN-ul emblematicului său Trafic punând și mai mult accentul pe design, performanță și siguranță, începând cu versiunile dedicate transportului de pasageri. Noul Trafic Combi, pentru transportul de pasageri, și SpaceClass, pentru transportul clienților VIP devin mai elegante, cu un design mai expresiv, noi sisteme de asistență la condus și o gamă extinsă de motoare. În ceea ce privește versiunea utilitară a noului Renault Trafic, o veți putea descoperi la sfârșitul anului 2021”, a explicat Jean-Baptiste Mauduit, Commercial Director Vans, Groupe Renault.

Citește și:

– Renault va fabrica în Spania până în 2024 cinci noi modele de autoturisme hibrid
– Renault estimează că vânzările sale de autoturisme electrificate se vor dubla în 2021

Te-ar mai putea interesa și
Avocaţi: Excluderea Huawei de la licitaţia 5G duce la pierderi de miliarde euro pentru companie şi industrie. Producătorul chinez poate cere daune statului
Avocaţi: Excluderea Huawei de la licitaţia 5G duce la pierderi de miliarde euro pentru companie şi industrie. Producătorul ...
Adoptarea Legii 5G în forma actuală ar putea costa industria de telecomunicații din România între 2,7 și 4,2 miliarde de euro în următorii 10 ani, potrivit estimărilor din raportul emis de......
Autostrada de Centură București Nord: Contractul pentru lotul 2 ar putea fi semnat miercuri cu UMB – surse
Autostrada de Centură București Nord: Contractul pentru lotul 2 ar putea fi semnat miercuri cu UMB – surse
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea semna miercuri, 12 mai, contractul pentru ...
Mercedes-Benz a prezentat EQT, un concept „aproape de varianta de serie”
Mercedes-Benz a prezentat EQT, un concept „aproape de varianta de serie”
Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat conceptul EQT, un viitor vehicul care „va atrage familiștii și clienții care ...
Fondurile suverane au făcut anul trecut investiții de 65,9 miliarde de dolari, de două ori mai mari față de 2019
Fondurile suverane au făcut anul trecut investiții de 65,9 miliarde de dolari, de două ori mai mari față de 2019
Investiţiile directe realizate de fondurile suverane de investiţii în 2020 aproape s-au dublat comparativ cu 2019, ajungând ...