1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Renault anunţă vânzări şi profituri record, în primul semestru din 2017

Grupul auto francez Renault SA a raportat vânzări şi profituri record, în primul semestru din 2017, pe fondul consolidării subsidiarei din Rusia - Avtovaz - şi a contribuţiei mai ridicate de la partenerul de alianţă Nissan, transmit EFE, Reuters şi Bloomberg.

28 iul, 2017 | Agerpres

Profitul operaţional a crescut cu 18%, în primele şase luni din acest an, la 1,82 miliarde de euro (2,13 miliarde de dolari), sub estimările analiştilor, de 1,85 miliarde de euro, în timp ce veniturile au înregistrat un avans de 17,3%, la 29,5 miliarde de euro, a anunţat, vineri, Renault.

Marja de profit a urcat la 6,2%, de la 6,1%, în timp ce profitul net a crescut cu 58%, la 2,38 miliarde de euro, sprijinit de profitul de 1,29 miliarde de euro obţinut de pe urma participaţiei de 43% deţinute de Renault la Nissan.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault înregistrau vineri dimineaţă o scădere de 7,2% (cel mai semnificativ declin din iunie 2016), după ce producătorul auto a avertizat că presiunile asupra preţurilor sunt în creştere pe unele pieţe.

Deşi rezultatele financiare reprezintă un nivel record pentru compania auto, Renault ar putea să nu beneficieze în viitor de majorarea preţurilor în unele state, deoarece clienţii vor să evite să plătească în plus pentru emisii mai reduse, ceea ce ar putea afecta profitul, a afirmat directorul financiar Clotilde Delbos.

În primele şase luni din acest an, grupul Renault a vândut 1,88 milioane de vehicule, un avans de 10,4% faţă de primul semestru din 2016. Toate brandurile grupului au raportat creşteri ale vânzărilor şi ale cotei de piaţă.

Brandurile Renault şi Dacia au avut livrări record, în perioada ianuarie-iunie 2017, iar Renault este al doilea cel mai vândut brand din Europa.

Recent, Renault şi-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creştere a volumului vânzărilor şi a cotelor de piaţă atât în Europa, cât şi pe piaţa internaţională, în condiţiile în care, potrivit estimărilor sale, piaţa auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% şi 2,5%, iar piaţa europeană şi cea franceză ar urma să urce cu 2%.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO