1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Renault ar putea întârzia consolidarea Avtovaz din cauza declinului pieţei auto din Rusia

Includerea Avtovaz în situaţiile financiare raportate de Renault ar putea fi întârziată, izolând cel mai mare producător auto rus de turbulenţele politice şi economice cu care se confruntă Rusia, transmite Bloomberg.

13 feb, 2015 | Agerpres

Iniţial, Renault intenţiona să consolideze anul acesta Avtovaz, producătorul vehiculelor Lada, după ce devenit acţionar majoritar împreună cu partenerul de alianţă Nissan Motor. 'Această consolidare 'probabil nu va avea loc în 2015', a afirmat directorul financiar Dominique Thormann.

Decizia are ca obiectiv limitarea pagubelor înregistrate în Rusia, unde vânzările sunt în declin accentuat, scrie Agerpres.

'Această amânare vine la momentul potrivit, ţinând cont de situaţia dificilă din Rusia. Nimeni nu-i poate acuza' pentru că au amânat consolidarea Avtovaz', susţine analistul Philippe Houchois, de la UBS.

Avtovaz este primul producător auto din Rusia care intenţionează să recurgă la concedieri în acest an, din cauza declinului vânzărilor. Compania va concedia 1.100 de angajaţi, dar numai directori, specialişti şi personal administrativ. În prezent, la fabricile Avtovaz din Izhevsk şi Togliatti lucrează aproximativ 52.000 de persoane, din care 10.000 sunt directori, specialişti şi personal administrativ. Dintre aceştia, 11% vor fi concediaţi începând cu luna aprilie.

În 2014, Avtovaz a renunţat la 20% dintre angajaţi. Noile concedieri vin după ce, anul trecut, vânzările de autoturisme marca Lada în Rusia au scăzut cu 15%, la 387.000 vehicule.

Miercuri, 11 februarie, Renault a anunţat întreruperea producţiei la fabrica de lângă Moscova timp de trei săptămâni. În perioada 16 februarie - 6 martie, activitatea va fi oprită la uzina de lângă Moscova, potrivit declaraţiei unui purtător de cuvânt al producătorului auto francez. La această unitate sunt fabricate modelele Logan, iar capacitatea de producţie depăşeşte 180.000 de unităţi.

Acţiunile Renault au urcat joi la Bursa de la Paris cu 9,5%, la 75,75 euro, cel mai semnificativ avans din octombrie 2012. Anul acesta titlurile au crescut cu 25%, evaluând compania la 22,3 miliarde de euro.

Association of European Businesses (AEB) a raportat că vânzările auto în Rusia au scăzut în ianuarie cu 24%, după un declin de 10% în 2014. În 2015, vânzările auto pe piaţa auto ar putea înregistra un recul de 35%, a estimat recent compania PricewaterhouseCoopers.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO