Renault ar putea să rateze în acest an ţinta de un milion de maşini low-cost vândute

Renault mizează pe noile versiuni ale Logan şi Sandero pentru continuarea creşterii vânzărilor de vehicule low-cost, care reprezintă peste 36% din total, dar avertizează că ar putea să nu atingă obiectivul unor livrări de un milion de unităţi în acest an, relatează Les Echos.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 13:00
Renault ar putea să rateze în acest an ţinta de un milion de maşini low-cost vândute

„Vânzările din acest an ar putea fi în jurul a 950.000 de vehicule, poate 1,02 milioane”, a declarat Arnaud Deboeuf, directorul programului low-cost care include modelele Logan, Sandero, Duster şi Lodgy.

Creşterea vânzărilor acestei game este limitată de doi factori, pe de o parte situaţia iraniană, respectiv înăsprirea sancţiunilor internaţionale care afectează producţia grupului, şi pe de altă parte, scăderea pieţei europene, unde au loc 17,8% din vânzările gamei.

În 2011, au fost vândute 813.000 de vehicule din programul Entry, sub marca Dacia sau Renault, iar creşterea a fost de peste 10%.

La sfârşitul lunii septembrie, vânzările de vehicule low-cost ale grupului au atins 701.000 de unităţi şi au confirmat statutul gamei de „vârf de lance” al Renault, reprezentând 36,4% din vânzările din primele nouă luni şi marje de peste 6%.

În cazul modelului 4X4 Duster, marja operaţională este de 12%-13%.

Pentru 2013, Renault va miza pe continuarea internaţionalizării gamei low-cost şi pe succesul Duster, care ar putea fi în acest an cel mai bine vândut model din programul Entry.

Renault se bazează totodată pe noile modele Logan şi Sandero.

Dacia a lansat marţi noile versiuni Logan, Sandero şi Sandero Stepway şi pregăteşte încă trei noi modele, printre care un break şi o camionetă.

Noul Logan este disponibil în România la preţuri care pleacă de la 6.690 euro (TVA inclusă). Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate la preţuri pornind de la 6.990 euro, respectiv 10.800 euro, cu TVA inclusă.

Noul Logan este introdus la opt ani de la apariţia primului model, care a devenit emblematic pentu Dacia, iar Sandero vine la patru ani de la lansarea modelului.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul maxim de posturi din Cancelaria Prim-ministrului ar putea crește de la 57 la 103 – proiect
Numărul maxim de posturi din Cancelaria Prim-ministrului ar putea crește de la 57 la 103 – proiect
Numărul maxim de posturi din Cancelaria Prim-ministrului ar putea creşte de la 57 la 103, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni....
Gibraltarul scoate la licitație iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski
Gibraltarul scoate la licitație iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski
Confiscat în martie în Gibraltar, iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile britanice impuse în ...
Germania vrea să angajeze rapid străini pentru a compensa deficitul de forță de muncă din aeroporturi
Germania vrea să angajeze rapid străini pentru a compensa deficitul de forță de muncă din aeroporturi
Germania vrea să angajeze cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi, confruntaţi ...
Josephin Galla, Managing Director SAP: România este cel mai mare contributor la succesul companiei în Europa de Sud-Est și Ucraina. Ce planuri are gigantul tech german la noi în țară
Josephin Galla, Managing Director SAP: România este cel mai mare contributor la succesul companiei în Europa de Sud-Est ...
SAP aniversează 20 de ani de activitate în România, cu o echipă de 760 de oameni și peste 450 de clienți. Din perspectiva ...