Renault ar putea să rateze în acest an ţinta de un milion de maşini low-cost vândute

Renault mizează pe noile versiuni ale Logan şi Sandero pentru continuarea creşterii vânzărilor de vehicule low-cost, care reprezintă peste 36% din total, dar avertizează că ar putea să nu atingă obiectivul unor livrări de un milion de unităţi în acest an, relatează Les Echos.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 13:00
Renault ar putea să rateze în acest an ţinta de un milion de maşini low-cost vândute

„Vânzările din acest an ar putea fi în jurul a 950.000 de vehicule, poate 1,02 milioane”, a declarat Arnaud Deboeuf, directorul programului low-cost care include modelele Logan, Sandero, Duster şi Lodgy.

Creşterea vânzărilor acestei game este limitată de doi factori, pe de o parte situaţia iraniană, respectiv înăsprirea sancţiunilor internaţionale care afectează producţia grupului, şi pe de altă parte, scăderea pieţei europene, unde au loc 17,8% din vânzările gamei.

În 2011, au fost vândute 813.000 de vehicule din programul Entry, sub marca Dacia sau Renault, iar creşterea a fost de peste 10%.

La sfârşitul lunii septembrie, vânzările de vehicule low-cost ale grupului au atins 701.000 de unităţi şi au confirmat statutul gamei de „vârf de lance” al Renault, reprezentând 36,4% din vânzările din primele nouă luni şi marje de peste 6%.

În cazul modelului 4X4 Duster, marja operaţională este de 12%-13%.

Pentru 2013, Renault va miza pe continuarea internaţionalizării gamei low-cost şi pe succesul Duster, care ar putea fi în acest an cel mai bine vândut model din programul Entry.

Renault se bazează totodată pe noile modele Logan şi Sandero.

Dacia a lansat marţi noile versiuni Logan, Sandero şi Sandero Stepway şi pregăteşte încă trei noi modele, printre care un break şi o camionetă.

Noul Logan este disponibil în România la preţuri care pleacă de la 6.690 euro (TVA inclusă). Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate la preţuri pornind de la 6.990 euro, respectiv 10.800 euro, cu TVA inclusă.

Noul Logan este introdus la opt ani de la apariţia primului model, care a devenit emblematic pentu Dacia, iar Sandero vine la patru ani de la lansarea modelului.

Te-ar mai putea interesa și
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească impozitul pe acest bun la bugetul de stat până la data de 30......
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
Exporturile UE de produse medicale şi farmaceutice în ţările din afara blocului comunitar au scăzut cu 3,5% în 2023, ...
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode ...